Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Netflix 24 dec 2018

Kevin Spacey deelt opmerkelijke video waarin hij Frank Underwood speelt

Op een zeer matige film na is het al lange tijd stil rondom Kevin Spacey. De eens zo geroemde acteur viel in één klap van zijn voetstuk toen naar buiten kwam dat hij een minderjarige jongen seksueel misbruikt zou hebben. Zijn carrière was plotsklaps voorbij en Netflix nam op harde wijze afscheid van de House of Cards ster. Frank Underwood was klaar. Of toch niet? Vandaag deelde Kevin Spacey uit het niets een video waarin hij opnieuw in de rol kruipt van de oud-president.

Opmerkelijk, want sinds de beschuldigingen werd er niets meer gedeeld via zijn social media accounts. Tot vandaag toen ineens een ruim drie minuten durende video genaamd ‘Let Me Be Frank’ verscheen. In de video richt hij zich op de kijker zoals hij dat in de serie ook al vaker deed. Wat hij vervolgens vertelt is opmerkelijk en zijn verhaal lijkt een dubbele boodschap te kennen.

Let Me Be Frank

Uploaded by Kevin Spacey on 2018-12-24.

De terugkeer van Frank Underwood

“ze hebben geprobeerd ons te scheiden. Maar wat wij hebben is te sterk, te machtig. Ik vertelde je mijn diepste, duisterste geheimen. En jij vertrouwde mij, ook al wist je dat je het niet moest doen. we nog niet klaar zijn, wat iedereen ook zegt. En ik weet dat je mij terug wil. Natuurlijk geloofde iedereen alles, dat ik alles zou bekennen waarvan men zei dat het waar was. Maar zou dat niet te eenvoudig zijn? Zo simpel is het nooit, niet in het leven en niet in de politiek. Jij zou toch niet tot een oordeel komen zonder feiten? Jij bent toch wel slimmer dan dat? Als ik de prijs niet heb betaald voor de dingen die ik wel heb gedaan, dan ga ik zeker geen prijs betalen voor de dingen die ik niet heb gedaan. Ik heb nog nooit volgens de regels gespeeld, en dat vond je geweldig. Ik ben ervan overtuigd dat je binnenkort de volledige waarheid te weten komt. Je hebt me nooit daadwerkelijk zien sterven, toch?”

De woorden van Underwood? Of Kevin Spacey zelf?

Kevin Spacey lijkt hier niet alleen te spreken als Frank Underwood, maar ook als zichzelf. De onderzoeken lopen tenslotte nog steeds. Wat Spacey met deze video wil bereiken is nog onduidelijk, maar opmerkelijk is het zeker. Dat de video nu verschijnt, lijkt niet willekeurig gekozen. Vandaag werd namelijk ook bekend dat een zaak tegen Kevin Spacey op 7 januari moet voorkomen. Dit zou gaan om een aanklacht vanwege een seksueel vergrijp dat plaats heeft gevonden in juli 2016.

Nog geen reactie van Netflix

Netflix heeft nog niet gereageerd op de video van Kevin Spacey als Frank Underwood, maar zal er ongetwijfeld niet blij mee zijn. Zeker niet als je bedenkt hoeveel geld Netflix verloren heeft aan zijn ontslag. Hoeveel precies? Dat lees je hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kevin Spacey deelt opmerkelijke video waarin hij Frank Underwood speelt
Sluiten