Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 9 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Netflix-serie over heksenzoon scoort 100% op Rotten Tomatoes

Er staat een nieuwe serie op Netflix met een 100% score op Rotten Tomatoes onder recensenten en een 94% score onder het publiek. Dat is ongekend hoog. We zouden zeggen: The Bastard Son & The Devil Himself is de moeite waard om te proberen.

De nieuwe Netflix-serie, die 28 oktober 2022 in première ging, is nog geen wereldwijde hit. En misschien is dat wel goed nieuws. Veel massaal bekeken films en series van de laatste tijd scoren juist belabberde recensies.

The Bastard Son & The Devil Himself op Netflix

Volgens recensenten is The Bastard Son & The Devil Himself in ieder geval een van de beste nieuwe Netflix-series van 2022. Het verhaal centreert zich rond Nathan Byrne, de zoon van een heks die een bloedbad heeft veroorzaakt. Hij zit klem tussen twee clans en probeert zijn plek in de wereld te vinden. Ondertussen ontdekt hij zijn krachten en ontaardt er een liefde met een andere heksenzoon, gespeeld door de Belgische acteur Emilien Vekemans.

De door recensenten bejubelde Netflix-serie is gemaakt door Joe Barton, vooral bekend van de ijzersterke Brits-Japanse serie Giri/Haji. Jay Lycurgo speelt de hoofdrol. Deze talentvolle acteur ken je misschien als Tim Drake uit het derde seizoen van Titans. Andere castleden zijn onder anderen Nadia Parkes (Doctor Who), Paul Ready (Bodyguard), David Gyasi (Interstellar) en Priya Kansara (Bridgerton).

Fantasy-serie met 100% op Rotten Tomatoes

Duidelijk: veel talent en een origineel plot. Iets waar recensenten in dit geval mee weglopen, en het publiek ook. De scores van 100% (filmcritici) en 94% (het publiek) op Rotten Tomatoes beloven veel. “The Bastard Son & The Devil Himself is de beste Young Adult-fantasy die Netflix ooit heeft gemaakt, met een ruime marge. En dat komt doordat Joe Barton niet bang is om risico’s te nemen”, schrijft David Opie van Digital Spy. Bekijk het volledige recensieoverzicht hier.

The Bastard Son & The Devil Himself, netflix serie, 100% rotten tomatoes, zoon, heks, heksen
Nadia Parkes als Annalise O’Brien en Emilien Vekemans as Gabriel (Afbeelding: Netflix)

The Bastard Son & The Devil Himself is nog geen wereldwijd hit op Netflix, maar dat zal niet lang meer duren. In Nederland is de serie al de top 10 best bekeken series binnengedrongen, en in veel andere landen komt die trend nu ook op gang. De Young Adult-fantasyparel is nu te streamen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.