Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 7 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Nederlandse Netflix-film is wereldhit ondanks de recensies

In Nederland scoort The Takeover zeer negatieve recensies, maar de Nederlandse Netflix Original is een internationale hit. Op Enola Holmes 2 na is het wereldwijd de best bekeken film van dit moment op Netflix.

Mede-dankzij Netflix is het voor de Nederlandse filmindustrie wat makkelijker geworden om internationaal te scoren. Net zoals Scandinavische series wereldwijd populair zijn, komen ook steeds meer titels uit andere landen met vreemde talen hoog in de hitlijsten. Zo scoorde de Belgisch-Nederlandse serie Undercover natuurlijk erg goed in verschillende landen en brak deze erotische thriller uit Polen verscheidene records. Nu dus een Nederlandse film als wereldhit.

Nederlandse Netflix Original The Takeover

The Takover gaat over een ethische hacker, die wordt beschuldigd van moord na het blootleggen van een privacyschandaal. Samen met haar onhandige blind date van de avond ervoor probeert ze de politie te ontwijken en de criminelen op te sporen die haar chanteren.

De hoofdrol wordt in deze Nederlandse Netflix-film gespeeld door Holly Mae Brood, met Geza Weisz als tegenspeler. Ook Frank Lammers speelt een prominente rol in The Takeover, en dat is natuurlijk een gezicht dat de internationale kijker wel heeft onthouden uit Undercover. Slimme zet, al is voor Nederlanders een beetje variatie ook wel eens prettig.

Massaal bekeken film, ondanks de recensies

In de Nederlandse media is The Takeover afgebrand. Zo gaven het Algemeen Dagblad en Veronica Superguide slechts 1 ster en deelde de VARA Gids voor de moeite 2 sterren uit. Op Rotten Tomatoes heeft de Netflix Original nog te weinig internationale recensies voor een score onder recensenten, maar de 30% score onder het publiek is erg laag. IMDb is met een 5,2 uit 10 niet veel positiever.

the takeover, frank lammers, nederlandse netflix original, best bekeken film, recensies
Frank Lammers in The Takeover (Afbeelding: Netflix)

Toch is de Nederlandse film een internationale hit op Netflix. Wereldwijd staat The Takeover op nummer 2 in de lijst met best bekeken films. Alleen Enola Holmes 2, met Stranger Things-actrice Millie Bobby Brown in de hoofdrol, scoort beter. Bekijk het volledige overzicht op filmdatawebsite FlixPatrol.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.