Felix Decavel
Felix Decavel Films & Series 9 nov 2022
Leestijd: 3 minuten

Sylvester Stallone over definitief vaarwel Rocky: ‘Ik ben genaaid’

Helaas zullen we Sylvester Stallone niet kunnen bewonderen als Rocky Balboa in de spin-off en blockbusterfilm Creed III. De legendarische acteur liet eerder al weten niet deel te nemen aan het project. Maar nu weten we ook waarom.

Toen Sylvester Stallone na Creed II aankondigde dat hij Rocky’s bokshandschoenen niet langer zou opnemen, stelden weinig mensen zich vragen bij de keuze. De Italian Stallion had de rol tenslotte al acht (!) keer vertolkt, dus was het geen verrassing om te horen dat de 76-jarige acteur zijn aandacht op andere rollen wilde vestigen. Maar in een interview met The Hollywood Reporter schenkt The Expendables-ster klare wijn: “Mensen om wie ik gaf hebben me genaaid.”

Sylvester Stallone zegt vaarwel tegen Rocky Balboa

Sylvester Stallone is een slimmere vent dan het oog doet vermoeden. De spierbundel speelde namelijk niet louter het personage Rocky Balboa. Hij schreef het hele script van de vijf Rocky-films en was tevens regisseur van de eerste vier. Dan zou je denken dat Stallone ook de intellectuele rechten bezit van zijn eigen geesteskind, maar niets blijkt minder te waar te zijn. En daar wringt bij de acteur het schoentje.

“Mensen waarvan ik dacht dat ze het beste met mij voor hadden, hebben zonder mijn medeweten en achter mijn rug om alle rechten weggeven die ik dacht te hebben. Toentertijd stelde ik mij er weinig vragen bij. Ik was al blij dat ik werk had, maar ik begreep nog niet hoe de business in elkaar stak”, verklaart Stallone. “Toen ik werd gevraagd om Rocky opnieuw te spelen, wilde ik na 45 jaar water bij de wijn. Ik wil gewoon een deel van de rechten van iets dat ik jaren geleden gecreëerd heb. En dan bedoel ik niet eens retroactief, maar vanaf heden.”

Sylvester Stallone, Rocky balboa, the expendables
(Afbeelding: Warner Bros.)

Helaas gingen de producers niet in op de eis van Sylvester Stallone en zal Rocky Balboa dus niet te zien zijn in Creed III die in maart van volgend jaar in de zalen komt. “Het is een betreurenswaardige situatie want ik weet wat de film kon geweest zijn, maar producer Irwin Winkler houdt voet bij stuk. Ik wens de film in ieder geval het beste toe”, luidt het verder nog.

En wat met The Expendables?

Sylvester Stallone was dé man in de sterrencast van The Expendables, maar voor de vierde film uit de franchise neemt hij wat gas terug. In dit geval heeft het gelukkig niets te maken met een dispuut over intellectuele rechten. Het is gewoon tijd voor iets anders.

“Jason Statham neemt voor het grootste deel het stokje van mij over. Ik heb lang meegewerkt aan de franchise en het waren 12 prachtige jaren, maar het is tijd voor Jason om het over te nemen. Ik weet dat hij het fantastisch gaat doen.”

Maar geen zorgen, beste Stallone-fans. Er is ook nog leven na Rocky, Creed en The Expendables.

De streamingdienst SkyShowtime heeft een nagelnieuwe serie aangekondigd met de legendarische ster: Tulsa King. In de veelbelovende reeks speelt Sylvester Stallone een maffioso die net uit de gevangenis komt. Hij wordt echter door zijn bazen naar het nietige Tulsa in Oklahoma gestuurd waar hij besluit een nieuw crimineel emporium uit te bouwen. En lang zal je niet moeten wachten. Tulsa King kun je vanaf 13 november op SkyShowtime streamen. Met korting!

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.