Alrik de Jong
Alrik de Jong Voetbal 9 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

FIFA voorspelt winnaar WK 2022 (en de laatste drie toernooien waren correct)

EA Sports, de game-uitgever achter FIFA 23, heeft de winnaar van het WK 2022 voorspeld middels een simulatie. Niet zomaar een voorspelling, want in 2010, 2014 en 2018 had de videogame het bij het juiste eind.

Het WK in Qatar is het meest dubieuze wereldkampioenschap voetbal sinds Argentinië 1978. De toekenning was een groot corruptieschandaal en tijdens de bouw van stadions overleden volgens Amnesty International duizenden bouwvakkers (lees: goedkope arbeidsmigranten). Voor veel voetballiefhebbers zijn er genoeg redenen om niet te kijken.

Argentinië wint het WK 2022 volgens FIFA 23

En daar komt nog een reden bij: de winnaar is al bekend. Net als voor de vorige drie WK’s heeft EA Sports opnieuw een simulatie uitgevoerd om de winnaar van het WK 2022 in Qatar te voorspellen. De winnaar: Argentinië.

fifa, fifa23, ea sports, voorspelt winnaar, wk 2022, messi, argentinië, qatar
Gaat Messi zijn carrière bekronen met een wereldtitel? (Afbeelding: EA Sports)

Dit zou betekenen dat Lionel Messi zijn carrière gaat bekronen met een wereldtitel en definitief de beste voetballer ooit wordt. Wij zouden er voor tekenen. Voor de goede orde: FIFA 23 voorspelt ook dat Messi topscorer wordt van het WK 2022 en derhalve de Gouden Schoen mee naar huis mag nemen.

Laatste drie WK’s correct voorspeld door EA Sports

Normaal gesproken zijn dit soort simulaties loze voorspellingen, maar het trackrecord van FIFA is goed. Zo voorspelde EA Sports in 2010 Spanje als wereldkampioen, in 2014 Duitsland en in 2018 Frankrijk. De laatste drie winnaars zijn dus juist voorspeld. Goed, we zetten voorzichtig vast een tientje in op Argentinië als winnaar van het WK 2022 in Qatar.

De grote boeman achter het WK 2022 in Qatar is natuurlijk voormalig FIFA-baas Sepp Blatter. Voor de totstandkoming werden heel wat enveloppen met geld onder deuren van hotelkamers geschoven, maar deze week kwam de Zwitser met een bizarre spijtbetuiging.

Hilarische glitches en bugs

Of we helemaal blind af moeten gaan op FIFA 23 valt ook weer te betwijfelen. Check de hilarische glitches en bugs in de game van EA Sports.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.