Pim Jansen
Pim Jansen Stijl 9 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Zeeman dropt stijlvolle collectie met redelijk duurzame basics

Zeeman komt met een nieuwe collectie basics. Ditmaal niet alleen zeer betaalbaar, maar ook ongeverfd. Dat betekent dat de kleding minder impact heeft op het milieu.

Normaliter is een nieuwe fancollectie van Zeeman vooral lachen. Gele onderbroeken, slippers met levensgrote logo’s, sokken met de marinier, blauw-gele 80’s traingsjacks en nog meer cultkleding. Nu geen fancollectie, maar zowaar een serieuze collectie.

Zeeman lanceert redelijk duurzame basics

Op 11 november lanceert Zeeman de gloednieuwe collectie van hun #basicz-lijn. De unisex collectie is er in drie nieuwe kleuren en met nieuwe relaxte items. Alles is gemaakt van 100% katoen, en zoals altijd voor de laagst mogelijke prijs. Nieuw zijn de ongeverfde items, ofwel undyed. Doordat ze niet geverfd zijn, veroorzaken ze minder impact op het milieu. Dat betekent niet dat de kleding volledig duurzaam is, maar het is wel een stap in richting, vooral in het genre budgetkleding.

zeeman basics, collectie, duurzaam, ongeverfd, unisex

De #basicz-collectie bestaat uit basics als sweaters, comfortabele joggingbroeken, T-shirts en hoodies met een boxy fit. Nieuw in de collectie van Zeeman zijn pullies en beanies. Alle items zijn afgewerkt met geinige details, zoals een geborduurd anker op de mouw of dubbele stiksels op de schouders.

Collectie met ongeverfde items

De collectie van Zeeman komt in drie nieuwe seizoenskleuren en is gemaakt van 100% katoen. Naast de kleuren bruin en bordeaux is de collectie voor het eerst ook in een ongeverfde kleur verkrijgbaar. De natuurlijke kleur van katoen. Door de items niet te verven, is er bespaard op energie en op water. Ook is er geen gebruik gemaakt van chemische middelen. En dat is zuinig, net als Zeeman.

zeeman basics, collectie, duurzaam, ongeverfd
zeeman basics, collectie, duurzaam, ongeverfd

“Zeeman is zuinig op mensen, milieu en maatschappij”, aldus de Nederlandse kledingwinkel over zichzelf. “Zo startten we vorig jaar onder meer met de verkoop van tweedehandskleding en kledinginzameling onder de naam RESALE. Ook werd de textielsuper tijdens de Retailer Of The Year verkiezingen uitgeroepen tot Sustainable Retailer van het jaar 2021-2022. Met de nieuwe undyed producten is Zeeman extra zuinig op het milieu. De items van undyed cotton zijn te herkennen aan het groene undyed-logo. Meer over het Zuinig-beleid van Zeeman is te lezen in het MVO-verslag van 2021.”

De nieuwe collectie met basics is vanaf 11 november 2022 te shoppen via de website van Zeeman.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.