Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 14 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Netflix leidt je op tot maffiabaas in docu met Game of Thrones-ster

Netflix heeft niemand minder dan Game of Thrones-ster Peter Dinklage ingeschakeld om je te leren hoe je een maffiabaas wordt in How to Become a Mob Boss. Aan de slag, zouden we zeggen.

Van The Godfather en Scarface tot Snatch en Donnie Brasco; Netflix heeft een flinke collectie aan ijzersterke gangsterfilms beschikbaar, ook in Nederland. Maar wat nou als je het werk van Martin Scorsese helemaal uit je hoofd kent en je verder wil kijken dan iconische fictie?

How to become a Mob Boss

Dan ben je alsnog bij de streamingdienst aan het juiste adres. Sinds afgelopen dinsdag kun je op Netflix namelijk een opvallende nieuwe documentaireserie streamen: How to Become a Mob Boss. Een nieuwe Original die How to Become a Tyrant en How to Become a Cult Leader opvolgt.

Elke docu in de serie geeft je op satirische wijze een introductie tot een crimineel of ondenkbaar carrièrepad. Een soort spoof op alle zelfhulp-boeken en documentaires waarmee boekenwinkels en streamingdiensten overspoeld worden. Nu dus een handboek om maffiabaas te worden.

Game of Thrones-ster als reisgids

Elke keer is Peter Dinklage je reisgids, die je meeneemt in de wereld van dit keer dus gangsters. Dat doet hij met een hoop (zwarte) humor, een rol die de Game of Thrones-acteur op het lijf geschreven is. In How to Become a Mob Boss neemt de acteur je in sneltreinvaart mee langs ’s werelds meest beruchte maffiabazen, van Pablo Escobar tot Al Capone.

Peter Dinklage in Game of Thrones
Peter Dinklage in Game of Thrones (Afbeelding: HBO)

Dit keer niet vanuit een true crime-lens, zoals we al duizend keer hebben gezien, maar met een satirische blik op wat hen zo succesvol heeft gemaakt. Alsof je naar een How To-video over leren programmeren kijkt, maar dan hoe je een Mob Boss dan wel maffiabaas wordt.

Schimmige wereld

Of, zoals Netflix het zelf brengt: “In een tijd waarin de georganiseerde misdaad [nog steeds] wereldwijd meer dan 1 biljoen dollar genereert, waarin CEO’s de regels naar hun hand zetten en waarin onze politici zich steeds meer gedragen als maffia-bazen, kunnen we haast niet enthousiaster zijn om How to Become a Mob Boss te delen. De serie trekt het gordijn weg van de schimmige wereld van de georganiseerde misdaad en biedt een provocerend, waarschuwend verhaal over de gevaren van het koste wat het kost streven naar macht.”

Alle zes de afleveringen van de docu-serie zijn nu op Netflix te streamen. Houd je het toch liever bij fictie? Check dan ook de ondergewaardeerde ‘nieuwe Peaky Blinders’, met Daredevil-ster Charlie Cox in de hoofdrol. Of check Sylvester Stallone in een opvallende gangsterrol in deze serie.

Liever een documentaire óver Game of Thrones? Check dan direct The Last Watch. Must-see voor iedere fan!

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.