Maarten Verkoren
Maarten Verkoren Eten & Drinken 13 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Drie simpele whiskey-cocktails voor Old Fashioned Week 2023

We serveren je drie whiskey-cocktails. Jawel, door de week. Het is namelijk Old Fashioned Week 2023.

In november brengen whisky-liefhebbers wereldwijd een toost uit op de iconische Old Fashioned-cocktail. Tussen 12 en 19 november viert de Woodford Reserve Old Fashioned Week deze tijdloze klassieker, waarbij de beste bars in Nederland creatieve varianten presenteren en laten zien dat de Old Fashioned altijd relevant blijft. Ontdek innovatieve interpretaties of leer tijdens deze week zelf de perfecte Old Fashioned te maken.

Old Fashion Week 2023

Oorspronkelijk sinds 1862 is de Old Fashioned een van de oudste cocktails in de geschiedenis. Jerry Thomas, een legendarische bartender, presenteerde het recept in zijn allereerste cocktailboek, ‘The Bartender’s Guide’. Hoewel er veel discussie is over het precieze recept (suiker of suikersiroop, mixen in het glas of in een stirring glass, rye of bourbon) is wereldwijd het meest voorkomende recept al vele jaren consistent: Woodford Reserve Bourbon, suikersiroop en een vleugje bitters.

Goed excuus nodig om de hele week cocktails te drinken? Het is deze week Old Fashioned Week?
Het is weer Old Fashioned Week! (Afbeelding: Woodford Reserve)

Maar Old Fashioned Week 2023 nodigt uit om naar hartenlust te experimenteren en met je eigen recepten te komen. Manners waagt een poging en komt speciaal voor de Old Fashioned Week met de volgende recepten. Probeer ze zeker thuis deze week! Voor alle drie de recepten geldt dat je zelf mag weten of je de ingrediënten in het glas mixt of in een stirring glass. Ik heb drie verschillende bourbons/whiskey’s gebruikt, allemaal van Woodford. Uiteraard mag je ook ijsblokjes toevoegen als je ervan houdt om hem kouder te drinken en minder sterk te maken.

Goed excuus nodig om de hele week cocktails te drinken? Het is deze week Old Fashioned Week?
Wat is jouw favoriete Old Fashioned? (Afbeelding: Woodford Reserve)

Whiskeyliefhebbers wereldwijd proosten in november tijdens de Woodford Reserve Old Fashioned Week, waar van 12 tot 19 november 2023 de beste bars in Nederland creatieve varianten op de klassieke Old Fashioned serveren. Van Pulitzer’s Bar tot The Flying Dutchmen Cocktails, ontdek innovatieve twists.

Op 15 november is er een bar take-over bij The Flying Dutchmen Cocktails en op 16 november bij Door 74 met Little Red Door Parijs. Sluit de week feestelijk af op 20 november bij Sins of Sal met een speciale afsluiting door het internationaal geroemde Kink uit Berlijn. Ontdek hier alle deelnemende bars in jouw buurt.

Je koopt de bovengenoemde Woodford Reserve whiskey’s gewoon bij Gall & Gall vanaf 38,99 euro.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.