Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 17 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Netflix en Avatar-studio toveren grote gamefranchise om tot serie

Alles wordt anime. Althans, bij Netflix. Van Tomb Raider tot King Kong: de streamingdienst giet alles in een volwassen animatie-jasje. De kwaliteit wisselt en en het bedrijf gaat zeer losjes om met de definitie van anime, maar gamers hoeven zich de komende tijd niet te vervelen. De volgende stap? DOTA: Dragon’s Blood.

Losjes ja, want anime is in de eerste plaats animatie uit Japan. Vaak met een kenmerkend volwassen stijltje. Netflix zet er ook gewoon Amerikaanse studio’s voor in, die helaas niet altijd de kwaliteit en creatieve diversiteit weten te bieden die fans van het medium gewend zijn.

Netflix onthult DOTA: Dragon’s Blood

Maar goed, laten we niet gelijk klagen, en het nieuwste project van Netflix een eerlijke kans geven. Dan hebben we het over DOTA: Dragon’s Blood. Dat is een gloednieuwe door het bedrijf aangekondigde animatieserie gebaseerd op de razend populaire game DOTA 2.

De lucratieve gamefranchise van Valve is anno 2021 nog steeds één van de grootste online games ter wereld. Vooral in Azië is de game een ongekend begrip. Dat maakt de stap van Netflix ook direct interessanter. De streamingdienst steekt namelijk na Castlevania en Dragon’s Dogma ook DOTA 2 in een anime-jasje.

Genre-ontstijgend, hard en mooi: 8 x de beste anime op Netflix

Geweldig nieuws en grote namen

DOTA: Dragon’s Blood gaat uit acht afleveringen bestaan, stuk voor stuk 30 minuten lang. Ook hebben we direct goed nieuws: waar je in het geval van de Cyberpunk-animeserie van Netflix nog erg lang moet wachten, komt Dragon’s Blood al op 25 maart uit. Nog maar een maandje geduld heben dus!

De streamingdienst neemt het project in ieder geval erg serieus. Ashley Edward Miller is ingeschakeld als showrunner. Hem kun je kennen van X-Men: First Class, Thor, Black Sails en binnenkort Top Gun: Maverick. Iemand die dus weet hoe je een enerverend verhaal vertelt.

De animatie wordt verzorgd door Studio MIR, die ook verantwoordelijk waren voor The Legend of Korra. Niet de minste namen dus.

Grote gevolgen

Netflix beschrijft Dragon’s Blood als volgt:

“De aankomende fantasieserie vertelt het verhaal van Davion, een beroemde Dragon Knight die zich inzet om plagen van de wereld te vegen. Na ontmoetingen met een machtige, oude eldwurm en de nobele prinses Mirana, die op een geheime missie is, raakt Davion verwikkeld in gebeurtenissen met veel grotere gevolgen dan hij zich ooit had kunnen voorstellen. ”

Ook Miller is enthousiast: “Fans zullen genieten van de manier waarop we ons het DOTA 2-universum hebben voorgesteld en een episch, emotioneel en op volwassenen gericht verhaal over een aantal van hun favoriete personages hebben neergezet,” aldus de showrunner. “Ik ben Valve dankbaar voor het steunen van onze creatieve ambities.”

Op naar 25 maart! Check hieronder de eerste beelden.

Star Wars: Episode X – kunstmatige intelligentie schrijft nieuwe film

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.