Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 17 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Ongelukkige timing: ook Netflix duikt op de Britney Spears-hype

Opeens was Ivo Niehe afgelopen week groot nieuws. De Nederlandse televisieprentator dook op in een nieuwe documentaire van Hulu en de New York Times, genaamd Framing Britney Spears. De docu werd tevens afgelopen maandag uitgezonden op Net5. Netflix gaat het nog even dunnetjes over doen.

Framing Britney Spears

De zangeres was ‘s werelds grootste artiest aan het einde van de jaren negentig, maar werd onder andere door de paparazzi volledig kapot gemaakt. En door mensen als Ivo Niehe, als we de documentaire moeten geloven. Daarin zien we hoe Niehe de destijds 17-jarige zangeres naar haar borsten vraagt.

Vervolgens duikelde half Nederland verontwaardigd over elkaar heen om er iets van te vinden, en legde Niehe mee dat het beeld dat Framing Britney Spears schetst niet klopt. De vraag zou namelijk gesteld zijn in overleg met het management van de zangeres. Hij bood haar juist een kans om korte metten te maken met een verhaal dat speelde in de roddelbladen.

Lubach zakt weg en wordt verslagen door Nederlandse televisiegrootheid

Netflix duikt er ook bovenop

Hoe dan ook is Britney Spears opeens weer hét onderwerp van gesprek. Ze staat in de rechtbank tegenover haar vader, die de controle heeft over haar financiën en beslissingen. De zangeres staat nog steeds onder curatele, als gevolg van die ondergang van twintig jaar geleden die Framing Britney zo treffend schetst.

Hopelijk is de rabbit hole nog niet uitgeput, want ook Netflix komt met een documentaire over het turbulente leven van de zangeres. Dat meldt Bloomberg. De streamingdienst heeft documentairemaker Erin Lee Car ingeschakeld, een veteraan die een hoop misdaaddocu’s op zijn naam heeft staan.

Niet de eerste keer

Het project is al een tijdje aan de gang, lang voordat Framing Britney uitkwam. Netflix loopt dus het risico dat ze exact dezelfde details als die docu op gaan rakelen, maar hopelijk weer Erin Lee Car net een andere invalshoek te vinden. Of natuurlijk nieuwe sappige feiten.

Het is overigens niet de eerste keer dat Hulu en Netflix vrijwel tegelijkertijd in hetzelfde onderwerp duiken. Rondom het hele Fyre Festival-debacle kwamen beide diensten ook vrijwel tegelijkertijd met een ambitieuze documentaire. Toen werd die van Netflix over het algemeen gezien als de betere, dus hopelijk hebben we met de aankomende Britney-docu nog een fascinerende achtbaanrit voor de boeg.

Helaas is er nog geen releasedatum bekend. Wordt vervolgd!

Rihanna verrast volgers op Instagram: ‘Even geen lingerie’

BloombergWANT

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.