Pim Jansen
Pim Jansen Human Interest 17 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Topless foto Rihanna leidt tot woede wegens ‘heiligschennis’

Normaal gesproken komt Rihanna, op Manners Magazine althans, in het nieuws vanwege lingerie. Nu even niets van dat alles. Ze verrast haar volgers op Instagram topless, waarvoor applaus. Verschillende Hindoes zijn echter minder blij. De foto zou hun religie beledigen.

Op de foto houdt Rihanna haar eigen borsten vast, terwijl ze een ketting draagt van de Hindoestaanse god Ganesha. “Respectloos tegenover de religie”, klinkt het vanuit de hindoeïstische gemeenschap.

Rihanna topless op Instagram

“When @popcaanmusic said ‘me nuh wan ya wear no lingerie tonight fa me girl'”, aldus Rihanna bij de topless post op Instagram. Vrij vertaald: even geen lingerie vanavond. Mooi statement.

Uiteraard ging de topless foto van Rihanna ouderwets viral. Een gemiddelde post van de zangeres en lingerie-godin levert haar tussen de 4 en 6 miljoen likes op. De post zónder lingerie gaat al richting de 10 miljoen. Wel zal de post haar wat volgers uit de hindoeïstische gemeenschap hebben gekost.

Vorig jaar bood Rihanna al excuses aan richting de moslimgemeenschap, vanwege islamitische teksten die ze gebruikte tijdens een optreden bij een lingerieshow. Nu heeft ze nog niet gereageerd op de ophef.

Halle Berry doet mee

Goed voorbeeld doet volgen. Naast Rihanna (32) brak Halle Berry (54) ongeveer op hetzelfde moment Instagram. Tevens topless, en dan ook nog twerkend. Deze vrouw vertikt het om ouder te worden, en ze is niet onze enige jeugdcrush met die eigenschap.

Topless op Instagram of Facebook: mag dat? Nou, de sociale netwerken meten met twee maten. Dames als Rihanna en Halle Berry hoeven zich met miljoenen volgers geen zorgen te maken. Jij of jouw vriendin moeten beter opletten. Lees hier meer over de policy van Instagram en Facebook.

Free the nipple

Niet voor niets krijgt de beweging ‘Free the nipple’, gestart is door activiste en filmmaker Lina Esco, een steeds grotere aanhang. De beweging bestrijdt in het bijzonder de dubbele moraal ten aanzien van de censuur van vrouwelijke borsten. Waarom mogen mannen wel topless in beeld en vrouwen niet? Lees en bekijk meer op deze Instagram-pagina. Ook Rihanna zet zich in voor gendergelijkheid, iets dat jaarlijks wordt onderstreept tijdens de Savage x Fenty Show op Amazon Prime.

Vergeet de topless video van Geraldine Kemper: deze shoot is pas goed

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.