Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 18 feb 2021
Leestijd: 3 minuten

Emma Stone is Disney’s Joker in Cruella en Twitter gaat los

Disney heeft de eerste trailer uitgebracht voor Cruella, een live-action-film waarin Emma Stone de 101 Dalmatians-schurk speelt. Twitter gaat los.

Disney is al een aantal jaar een lucratief trucje aan het inzetten: oude animatiefilms in een live-action jasje gieten. Het recyclen van nostalgische films is een trefzekere strategie, maar het levert nou niet bepaald de beste films op. Hoe zorg je ervoor dat die remakes toch iets nieuws te bieden hebben? Cruella lijkt voorzichtig een antwoord op die vraag te gaan bieden.

Cruella

Dat is een gloednieuwe live-action-prequel van 101 Dalmatians, waarvoor Disney de eerste trailer en poster heeft onthuld. Technisch gezien geen remake dus. Emma Stone speelt de hoofdrol als de modieuze slechterik Cruella de Vil. We kennen haar allemaal nog van de films van vroeger, het personage waarvoor je als kind toch even wegdook.

Aanvankelijk was het de bedoeling dat Cruella tijdens kerst vorig jaar in de bioscopen zou gaan draaien. Kort nadat het filmen begon in 2019 besloot Disney de film echter uit te stellen tot mei 2021. Nu staat de prequel op de planning voor 28 mei 2021, al kun je die datum het beste met potlood in je agenda zetten. We zitten immers nog steeds midden in een pandemie.

Emma Stone als Disney’s Joker

Maar goed, terug naar Cruella. De eerste trailer brengt ons naar het Londen van de jaren zeventig. We maken kennis met een jonge Cruella de Vil, ver voordat ze een plan smeedde om een bizar aantal dalmatiërs te stelen. Echt een origin story dus. Maar let vooral op de toon, het stijltje. Dit is geen stoffige recycle-film à la The Lion King.

Nee, Disney gaat volledig over de top, met een heerlijk edgy stijltje. Veel websites vergelijken Emma Stone’s personage met Harley Quinn, en benadrukken dat dit zo de trailer voor een DC-film had kunnen zijn. En dat is een goed iets: het wijst erop dat Disney eindelijk iets creatiever durft om te gaan met oudere franchises. De regie is in handen van Craig Gillespie (I, Tonya). Met Tony McNamara (The Favourite) als scriptschrijver is het plaatje compleet.

Twitter gaat los

Hopelijk pakt Cruella dus uit als een degelijke film die iets nieuws heeft te bieden, in plaats van een luie cash-in. Daar gaan we op 28 mei hopelijk achterkomen. Check in de tussentijd de eerste reacties op Twitter, waar lang niet iedereen te spreken is over de eerste trailer van Cruella. Wel mooi: de film wordt zo vaak met Joker vergeleken, dat #DisneysJoker zelfs trending was.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.