Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 10 aug 2023
Leestijd: 3 minuten

Netflix scoort met erotische thriller Oppenheimer-ster

Netflix scoort vaak met erotische thrillers. In oktober gaat de streamingdienst laten zien dat  het genre ook daadwerkelijk topfilms voort kan brengen. Maak kennis met Fair Play.

Netflix weet maar al te goed dat abonnees niet altijd trek hebben in een Oscar-waardige dramafilm. In tegendeel: de top 10 best bekeken films op de streamingdienst staat vaak tjokvol B-films.

Erotische thrillers: goedkoop scoren

Van die goedkope actiefilms met voormalige en vooral bejaarde A-listers en… erotische films. Ja, we kunnen het massaal niet laten om toch op de iets sensuelere titels van Netflix te klikken.

Denk bijvoorbeeld aan het Poolse 365 Days. Een erotische film die 0 procent scoorde op Rotten Tomatoes, maar toch wereldwijd de best bekeken film op de streamingdienst wist te worden. Of deze Zuid-Afrikaanse erotische thrillerserie die afgelopen maand wekenlang de streamingdienst wist te domineren. Hetzelfde gold de maand ervoor voor deze Tinder-serie. Om maar eens een cliché op te dissen: sex sells.

Fair Play pakt het anders aan

Helaas zijn dergelijke films en series vaak van een erbarmelijk niveau. Als je het sensuele sausje weglaat, dan blijft er weinig over. Gelukkig is er een flinke uitzondering op die regel, en die uitzondering komt naar jouw beeldscherm.

Netflix Fair Play thriller erotisch Oppenheimer film
(Afbeelding: Netflix)

Dan hebben we het over Fair Play, één van de grootste verrassingen van het Sundance Filmfestival van dit jaar. De succesvolle premiere van de erotische thriller ontketende een hevige biedingsoorlog, met Netflix als de grote winnaar. De streamingdienst kreeg de distributierechten voor de film dus in handen. Het prijskaartje? 20 miljoen dollar. De streamer weet echter maar al te goed hoeveel het uit een thriller met een sensueel randje kan halen.

Oppenheimer en Bridgerton

Fair Play is bovendien niet zomaar een thriller. De twee hoofdrollen worden vertolkt door Bridgerton-ster Phoebe Dynevor, een bekend gezicht voor Netflix-abonnees, en Oppenheimer-acteur Alden Ehrenreich. Voor Star Wars-fans: de jonge Han Solo.

De synopsis: ‘Een onverwachte promotie bij een meedogenloos hedgefonds duwt de relatie van een pas verloofd stel naar de rand van de afgrond.’ Wat gebeurt er als je keiharde ambitie ten koste gaat van je relatie?

Daverend regiedebuut op Rotten Tomatoes

De regie en het schrijfwerk komt uit de koker van Chloe Domont, die eerder afleveringen van Ballers en Suits regisseerde. Fair Play is haar regiedebuut. En wat voor één: de thriller werd de hemel in geprezen op Sundance. Op Rotten Tomatoes heeft de Netflix-film op het moment van schrijven een topscore van 90 procent, na tachtig recensies.

“Een vakkundig gekalibreerde urban thriller die begint met een sexy bloedbad en uitmondt in gendergevechten die zowel listig als explosief zijn,” concludeert Tomris Laffly van Harper’s Bazaar. Ook de filmrecensent van Entertainment Weekly kan er kort over zijn: “Een sexy, intelligente thriller voor een volwassen publiek.” Ook merken veel journalisten op dat de film doet denken aan de typische thriller-stijl die de jaren negentig kenmerkte.

Op naar oktober!

Het moge duidelijk zijn dat Fair Play afdoen als de zoveelste erotische thriller het werk van Dynevor, Ehrenreich en Domont tekortdoet. We hebben hier met een topthriller te maken.

Gelukkig hoeven Netflix-abonnees niet lang meer te wachten: Fair Play zal vanaf 13 oktober wereldwijd op de streamingdienst te zien zijn, na een kleinschalige bioscooprelease. In de tussentijd hebben we een lijstje voor je met erotische kijktips die je met je date kunt checken.

Netflix Fair Play thriller erotisch Oppenheimer film
(Afbeelding: Netflix)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.