Pim Jansen
Pim Jansen Films & Series 21 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Erotische thrillerserie uit Zuid-Afrika domineert Netflix

Als een ware dominatrix heeft Fatal Seduction de lederen touwtjes in handen genomen op Netflix. De erotische thriller uit Zuid-Afrika domineert al een week de hitlijsten van de streamingdienst.

De serie wordt wereldwijd alleen minder gestreamd dan The Lincoln Lawyer en The Witcher. Maar dat is ook geen eerlijke concurrentie. Een relevantere vraag: is deze erotische thriller een beetje te pruimen? We kunnen ons immers nog het Poolse 365 Days herinneren, dat met een 0% score op Rotten Tomatoes toch een wereldwijde Netflix-hit werd.

Erotische thriller Fatal Seduction op Netflix

Op de kwaliteit komen we later terug, eerst het plot van deze Zuid-Afrikaanse Netflix-serie. De getrouwde hoogleraar Nandi Mahlati voelt zich niet langer op haar gemak in het huwelijk met de gerespecteerde rechter Leonard Mahlati, die haar de schuld geeft van de miskraam van haar kind. Als ze met haar vriendin Brenda Grootboom op weekendtrip gaat, wordt ze meegesleept in een passionele affaire met een jongere man, Jacob Tau genaamd.

Niet lang daarna wordt Brenda dood aangetroffen in haar huis. De autoriteiten gooien het op zelfmoord, maar Nandi twijfelt en gaat op onderzoek uit. Dan komt een reeks van tragedies en verraad door haar naasten aan het licht. De cast van Fatal Seduction bestaat volledig uit Zuid-Afrikaans talent.

Hoe wordt de Zuid-Afrikaanse Original beoordeeld?

Een erotische thriller kan doorgaans niet snel rekenen op goede recensies. Zelfs Basic Instinct werd ooit de grond ingeschreven. Feit is dat Fatal Seduction het in ieder geval beter doet dan de 0% score op Rotten Tomatoes voor Netflix-gedrocht 365 Days. Onder het publiek is de score 57% en de score onder recensenten is nog niet bekend, omdat erop Rotten Tomatoes nog maar drie professionele recensies staan. Daarvan zijn twee als positief beoordeeld, dus 0% is geen optie meer.

erotische thriller serie uit zuid-afrika fatal seduction domineert netflix
(Afbeelding: Netflix)

“Deze guilty pleasure biedt veel voyeuristische momenten als personages hun seksuele verlangens verkennen en bevredigen, terwijl ze proberen om te gaan met de andere aspecten van hun leven”, schrijft Melissa Camacho van Common Sense Media. Ach, meer verlang je ook niet van een serie binnen dit genre. IMDb is strenger, met een rating van 4,4 uit 10.

Oordeel zelf: Fatal Seduction is nu te streamen op Netflix. En weet dat dé erotische thriller uit de jaren 80, die qua naam niet veel verschilt, terug is als reboot op SkyShowtime. Om je daarna een heel weekend te vergapen aan deze pikante parels van films en series op Netflix.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.