Pim Jansen
Pim Jansen Televisie 21 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Dit salaris levert Eva Jinek in met haar terugkeer naar NPO

Eva Jinek keert terug naar de publieke omroep. Dit salaris bij RTL levert ze in met haar toch wel onverwachte overstap naar AVROTROS. Ze is vanaf 2024 weer op de NPO te bewonderen voor een appel en een ei.

In september 2019 maakte Eva Jinek bekend na vijftien jaar publieke omroep per januari 2020 over te stappen naar RTL, om afwisselend met Beau van Erven Dorens op de late avond een talkshow te presenteren. De overstap leek er eentje voor het geld. In ruil daarvoor moest ze wel ineens diepte-interviews houden met de Ruben Nicolai’s en Martien Meilands van deze wereld. Ga er maar aanstaan. Serieus nieuws en politiek werden bijzaak.

Het salaris van Eva Jinek bij RTL

Het salaris van Eva Jinek bij de commerciële omroep is volgens oud-RTL-baas Fons van Westerloo 1,2 miljoen euro per jaar. “Bij de publieke omroep verdiende ik ook al veel geld, hè”, zei ze daar zelf al eens over in een interview met Nouveau.

De talkshowpresentatrice is openhartig en nuchter over haar geld. “Voor mij is rijkdom dat je nooit op eten hoeft te beknibbelen. Dat ik bij de supermarkt zoveel dure producten kan kopen als ik wil. Of bij de fruitboer in mijn straat gewoon alles neem waar ik trek in heb. Dus ik was al gezegend”, zegt ze in hetzelfde interview.

Wat vangt een talkshow bij de NPO?

Dat ze al gezegend was, is niet uit de lucht gegrepen. Naar verluidt verdiende ze 190 duizend euro bij de KRO-NCRV, voor haar overstap naar RTL. Nu keert ze weer terug naar het oude normaal. Volgens verschillende bronnen gaat ze op de NPO een talkshow presenteren in een DWDD-achtige setting voor een geschat salaris van 200 duizend euro per jaar. Als ze een beetje vriendelijk is voor haar redactie, hoeft ze zich de komende jaren dus geen financiële zorgen te maken. Oké, ze levert een miljoen in, maar is voorgoed van Martien Meiland verlost.

Los van het salaris werd er vol verbazing gereageerd op de overstap van Eva Jinek van RTL naar de publieke omroep. “Ik hoopte ook wel dat ze naar de NPO zou gaan. Dat is toch wel het hoofdpodium en waar ze thuishoort”, zei Fidan Ekiz gisteravond in De Oranjezomer. Bekijk hier alle reacties. En check ook het jaarsalaris dat de VanMoof-directie moet inleveren na het faillissement.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.