Martin de Coninck
Martin de Coninck Netflix 5 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

3 Netflix-docu’s die een kijkje in de ziel van Elon Musk geven

Elon Musk is weer volop in het nieuws nu de overname van Twitter een feit is. Met zijn compleet eigen visie gaat Twitter volledig op de schop en daar is niet iedereen blij mee. Zijn doel? De democratie redden. Een kijkje in de ziel van deze geniale gek vind je op Netflix, verspreid over meerdere documentaires.

De filosofie van democratie redden past goed in het grotere plaatje; Elon Musk ziet zichzelf namelijk als visionair. Hij wil de aarde redden van de ondergang door over te schakelen op hernieuwbare energie. Ook wil hij planeet Mars koloniseren en mensen voorzien van chips in hersenen. Kortom, Elon Musk droomt groots. Hoe groot precies zien we in de volgende drie documentaires die een unieke kijk bieden in de briljante geest van een van ‘s werelds machtigste figuren.

Leer Elon Musk kennen in drie Netflix-documentaires

Bovenaan de lijst een documentaire die zijn grootste dromen belicht. Fun fact: Musks ambities in de ruimte hebben hem de coole bijnaam ‘SpaceMan’ opgeleverd.

1. Return to Space (2022)

De ‘spacerace’ was vroeger een spel dat werd gespeeld door twee supermachten. Tegenwoordig zijn het vooral de superrijken die terug de ruimte in willen. Zo ook Elon Musk. Het is dan ook geen publiek geheim dat hij de mensheid terug de ruimte in wil sturen. En daar is zijn commerciële ruimtevaartbedrijf SpaceX – in samenwerking met NASA – al twee decennia mee bezig. Tijdens de opnames van de documentaire Return to Space waren er slechts 4 entiteiten die een succesvol retourtje ruimte hadden afgerond: de VS, Rusland, China én Elon Musk.

Return to Space neemt je mee op ruimtereis en toont de aanloop naar de memorabele lancering van Demo-2 in 2020, de eerste bemande missie sinds NASA’s laatste ruimtevaart in 2011. De documentaire is nu te zien op Netflix.

2. Elon Musk: The Real Life Iron Man (2018)

Als iemand in de buurt komt van Marvels superheld Tony Stark, dan is het Elon Musk wel. In The Real Life Iron Man zien we de snelle opkomst van de miljardair en zijn missie om ons denkpatroon te veranderen ten aanzien van reistechnologiën.

elon musk the real life iron man, documentaires, netflix

Zo heeft Musk revolutionaire ideeën op het gebied van elektrische auto’s, de hyperloop (vacuümtrein), kunstmatige intelligentie en zijn absolute stokpaardje: de kolonisatie van Mars. De documentaire is nu te zien op Netflix.

3. Countdown: Inspiration4 Mission to Space (2021)

Deze vijfdelige Netflix-docuserie vertelt het complete verhaal van de SpaceX Dragon-missie: de eerste civiele ruimtemissie ooit die plaatsvond in december 2021. We volgen vier burgers (Inspiration4 crew) tijdens de loodzware training om deze unieke mijlpaal te bereiken. Aan het woord is uiteraard ook Elon Musk die in verschillende interviews zijn visie geeft op deze baanbrekende gebeurtenis.

De laatste uit deze reeks Netflix-documentaires is nu te zien op Netflix. De serie bestaat uit vijf afleveringen.

Check ook de 10 beste documentaires op Netflix volgens IMDb.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.