Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 28 dec 2022
Leestijd: 3 minuten

Nu op Netflix: Daredevil is een MI6-spion in keiharde nieuwe thriller

Terwijl Charlie Cox zich druk voorbereidt op zijn eigen Daredevil-serie op Disney+, is de Britse acteur ook te zien in een bloedstollende spionagethriller op Netflix. Maak kennis met Treason.

Bij Charlie Cox denk je waarschijnlijk meteen aan Daredevil. De show liet destijds op Netflix een compleet andere kant van Marvel zien.

Charlie Cox is Daredevil

De serie bood een grimmiger en volwassener verhaal en toon dan de films uit het Marvel Cinematic Universe. Iets minder Amerikaanse popcorn, iets meer DC-achtig realisme. Voor zover je dat kunt zeggen van een superheldenverhaal.

Charlie Cox zette een ijzersterke Daredevil neer, het alter-ego van de blinde advocaat Matt Murdock. Fans werden bovendien ook nog eens op hun wenken bediend met de beste schurk die Marvel het afgelopen decennium heeft voortgebracht: Wilson Fisk, gespeeld door een excellerende Vincent D’Onofrio.

Des te pijnlijker was het feit dat de Marvel-series op Netflix buitenbeentjes waren binnen het MCU. Ze moesten vooral uit de weg blijven van de bioscoopfilms. Toen Disney zijn eigen streamingdienst aankondigde, sneuvelden Daredevil en de andere Netflix-series dan ook al snel, om ruimte te maken voor gloednieuwe, nog meer canon MCU-series voor op Disney+.

Nieuwe kans op Disney+

Die Disney+ Originals kunnen vooralsnog echter niet tippen aan Daredevil. Charlie Cox heeft gelukkig zijn comeback gemaakt als de blinde superheld in She-Hulk en Wilson Fisk keerde terug in Hawkeye, maar beide versies van de geliefde personages zijn vooralsnog een flauw aftreksel van wat we op Netflix zagen. Meer popcorn-achtige versies, meer in de lijn van de films.

Hopelijk kan Charlie Cox in zijn eigen serie ook weer de grimmige kant van het MCU terug laten komen. Dan hebben we het over Daredevil: Born Again, een gloednieuwe Marvel-serie die in 2024 naar Disney+ komt. Daarover lees je hier meer.

Netflix presenteert Treason

In de tussentijd kunnen fans van de acteur ook op een andere manier hun Charlie Cox-fix krijgen. Sterker nog, Cox is Daniel Craig achterna gegaan en speelt een geheim agent in een gloednieuwe Netflix-serie van de schrijvers van de ijzersterke spionagefilm Bridge of Spies.  Dan hebben we het over Treason, een spionageserie die je vanaf nu op Netflix kunt streamen. Na The Recruit is het in korte tijd de tweede serie die zich flink laat inspireren door de James Bond-franchise.

In Treason zien we hoe de grote baas van de MI6 maar net een vergiftiging weet te overleven. Terwijl hij aan het herstellen is zal Adam, een geheim agent die gespeeld wordt door Charlie Cox, de touwtjes in handen moeten nemen. Eén ding is echter duidelijk: niemand is te vertrouwen. Tot overmaat van ramp blijkt de spion achter de moordpoging ook nog eens een bekende van Adam is.

Spionagethriller scoort op Rotten Tomatoes

Voor de rest gaan we niks verklappen, want dit is typisch zo’n thriller die het vooral moet hebben van zijn twists. Critici zijn vooralsnog zeker te spreken over de Netflix Original. Op Rotten Tomatoes scoort de miniserie, die uit vijf afleveringen bestaat, een ijzersterke score van 83 procent na zes recensies.

Het grote publiek is na 36 beoordelingen iets minder enthousiast, en blijft steken op 64 procent. Datzelfde gat zien we terug op IMDb, waar het publiek Treason gemiddeld met een 6.1 beloont, na 935 stemmen.

Het lijkt er dus sterk op dat Treason zich niet kan meten met Daredevil, maar fans van het betere spionagewerk en Britse thrillers kunnen wel degelijk gaan genieten van een prima serie met Charlie Cox in de hoofdrol. Een prima zoethoudertje terwijl we wachten op Born Again! Je kunt alle vijf afleveringen van Treason nu streamen op Netflix.

Treason, netflix, spionageserie, netflix, marvel, charlie cox, mi16, rusland, serie
💥 (Afbeelding: Netflix)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.