Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 18 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Netflix toont schurken Avatar: The Last Airbender

Het is tijd voor een nieuw voorproefje op Avatar: The Last Airbender. Netflix laat dit keer ook de schurken uit de show zien.

Fans hebben al even op de live-action show moeten wachten: het ambitieuze project werd in 2018 aangekondigd.

Avatar: The Last Airbender

In 2024 is het dan eindelijk zover. Netflix heeft The Last Airbender voor ergens volgend jaar op de planning staan, al blijft een exacte releasedatum vooralsnog uit.

Eerder deelde de streamingdienst al de eerste beelden van het project. Toen kregen we Aang (Gordon Cormier), Katara (Kiawentiio), Sakka (Ian Ousley) en Zuko te zien.

Netflix deelt nieuwe beelden

Nu komen daar als zoethoudertje nog wat voorproefjes bij. Dankzij nieuwe stills kunnen we nu namelijk voor het eerst kennismaken met fan-favorieten General Iroh (Sun-Hyung Lee), Fire Lord Ozai (Daniel Dae Kim), Princess Azula (Elizabeth Yu) en Commander Zhao (Ken Leung).

Juist het zien van de bad guys demonstreert goed hoe serieus de live-action Avatar: The Last Airbender eruit gaat zien. Geen cartoony, kleurrijke schurken, maar donkere, volwassen beelden.

Juich echter niet te vroeg. Aanvankelijk kon Netflix vol trots melden dat de originele showrunners van de cartoon waarmee het allemaal begon aan het roer stonden van dit project. In 2020 kwam echter het nieuws naar buiten dat zij na onenigheid met de streamer het project hebben verlaten.

Avatar Studios

Gelukkig winnen de fans als het goed is sowieso. Ook als je geen fan bent van live-action. Diezelfde showrunners zijn namelijk vervolgens aan de slag gegaan met een gloednieuwe animatiefilm over Aang en zijn vrienden, die ergens in 2025 uit zal gaan komen.

Sterker nog: dat project maakt deel uit van Avatar Studios, een gloednieuwe studio met meerdere Avatar-films en series in ontwikkeling.

Ja, Avatar: The Last Airbender komt grootser en ambitieuzer terug dan ooit. In 2024 gaan we ontdekken of Netflix dit nieuwe tijdperk met een bang af gaat trappen.

Hopelijk krijgen we snel een eerste trailer en exacte releasedatum! Check in de tussentijd de zes series die wij elke Avatar-fan aanraden.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.