Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 20 jan 2021
Leestijd: 5 minuten

Avondklokvermaak: deze 12 topfilms komen binnenkort naar Netflix

De avondklok komt eraan. Oftewel, we worden nog afhankelijker van wat Netflix te bieden heeft. Na een matige januari heeft de streamingdienst gelukkig een waslijst aan nieuwe topfilms op de planning staan.

Netflix komt met lading films

Een prettige mix van degelijke klassiekers en veelbelovende nieuwkomers. We zetten de 11 aanraders voor je op een rijtje. 🎁Tip: check ook deze toffe LEGO-sets voor volwassenen die je vele avonden kunnen gaan vermaken.

Sausage Party

We trappen af met de minste film uit dit lijstje. De uitzondering op de ‘topfilm’-regel. Voor fans van stonerhumor is het genieten geblazen. Seth Rogen, Jonah Hill en Kristen Wiig spelen in een geanimeerde komedie over een worst die uit een winkelwagentje is gevallen. Geen grap. Na het checken van de onderstaande trailer weet je waarschijnlijk meteen of deze film aan jou is besteed:

1 februari op Netflix

The Truman Show

Netflix heeft er weer een mooie klassieker bij met The Truman Show. Truman heeft het perfecte leven. Langzaam komt hij er echter achter dat zijn goede baan, vrouw en vrienden té perfect zijn. De plottwist: hij is het middelpunt van een televisieprogramma en heel zijn leven is nep. Sterker nog: zijn vrienden zijn acteurs. Met een Jim Carrey in topvorm!

1 februari op Netflix

Inferno

Tom Hanks speelt opnieuw Robert Langdon, een hoogleraar op het gebied van kunstgeschiedenis en symboliek. Dit keer wordt hij wakker in een Italiaans ziekenhuis. Al snel komt hij erachter dat hij aan geheugenverlies lijdt. De hoogleraar probeert samen met een dokter zijn geheugen terug te halen. Een uitdaging die van wereldbelang is: er is een psychopaat actief die de wereld dreigt te gaan verwoesten met een verschrikkelijke plaag. Spannend!

1 februari op Netflix

Little Big Women

Op haar zeventigste verjaardag komt Shoying erachter dat haar vermiste man is overleden. Nog pijnlijker: ze ontdekt ook dat een andere vrouw genamd Tsai bij hem is geweest tot het laatste moment. Wat een emotionele reünie had moeten worden verandert in een gespannen wake: het perfecte moment voor de familie om hun banden onder een vergrootglas te leggen. Shoying heeft maar één doel: erachter komen wie Tsai is.

5 februari op Netflix

Space Sweepers

We schreven onlangs al een volledig artikel over Space Sweepers. Niet zonder reden: de verbluffende eerste trailer wijst op een intrigerende combinatie tussen Star Wars en Guardians of the Galaxy. De bemanningsleden van ruimteschip Victory zijn blut. Ze zijn op zoek naar een manier om geld te verdienen, en de aanstaande vernietiging van de aarde biedt mogelijkheden. Check vooral de eerste trailer. Een robot die een speer werpt naar een ruimteschip: wat wil je nog meer?

5 februari op Netflix

Malcolm & Marie

Dé lockdown-film komt naar Netflix. John David Washington en Zendaya namen deze film in het geheim op, afgelopen zomer, samen met Euphoria-maker Sam Levinson. Ze spelen een Hollywood-koppel dat na een succesvolle filmpremière thuiskomt. Daar raken ze in gesprek, een gesprek dat na openhartige onthullingen opeens hun liefde op de proef stelt. De eerste recensies en reacties beloven veel goeds: Malcolm & Marie wordt al vaak als Oscar-favoriet genoemd, en dan met name de acteerprestaties van Zendaya. Laat maar komen!

5 februari op Netflix

News of the World

News of the World had eind vorig jaar uit moeten komen, maar de pandemie gooide roet in het eten. Gelukkig biedt een release op Netflix soelaas. Jason Bourne– en Captain Philips-regisseur Paul Greengrass levert samen met Tom Hanks een western af over een nieuwslezer die door Texas reist. Daar verspreidt hij het laatste nieuws rondom de Amerikaanse burgeroorlog. Onderweg komt hij een jong weesmeisje tegen. Haar ouders zijn vermoord door een Indiaanse stam. De nieuwslezer besluit het meisje onder zijn hoede te nemen en haar terug te brengen naar haar familie.

10 februari op Netflix

The Lazarus Project

Bij Paul Walker denk je waarschijnlijk meteen aan de Fast & Furious-franchise, maar de beste man heeft in meer films gespeeld. In The Lazarus Project speelde hij bijvoorbeeld Ben Newman, een crimineel die zijn leven probeert te beteren. Zijn broer weet hem echter nog te strikken voor een laatste overval. Je raadt het al: die loopt echter heel anders af dan de broers hoopten. Pas op: de onderstaande trailer bevat flinke spoilers.

15 februari op Netflix

Jurassic World

We keren terug naar de wereld van Jurassic Park. Het is 22 jaar later en er is een hoop veranderd. Een compleet eiland is omgebouwd naar een enorm pretpark genaamd Jurassic World. Owen woont op het eiland en onderzoekt het gedrag van de dinosarussen. Het zou echter niet de Jurassic-franchise zijn als er niet iets ontzettend mis zou gaan. Een herhaling van zetten à la Star Wars: The Force Awakens, maar wel een zeer vermakelijke herhaling van zetten.

16 februari op Netflix

Scarface

Het voelt ondertussen alsof Netflix elke paar maanden Scarface terugbrengt. Ach, ons hoor je niet klagen, want het blijft een fantastische film die zeker het herkijken waard is. We volgen Tony Montana, een bootvluchteling die zich omhoog weet te werken tot machtige gangster met een eigen imperium. Wanneer de inmiddels verslaafde gangster aan de top zit slaat de paranoia echter toe. Ondertussen is de misdaadbestrijding ook op hem aan het jagen. Wat een film.

16 februari op Netflix

The Mummy

The Mummy had het begin moeten zijn van een monster-universum, met het Marvel Cinematic Universe als blauwdruk. Dat liep (helaas?) anders af. De film flopte. Of dat terecht is kun je binnenkort op Netflix gaan checken. Tom Cruise die op mummy’s jaagt, ach, er zijn ergere manieren om de avondklok door te komen! Al hopen we natuurlijk dat die alweer afgelopen is tegen de tijd dat The Mummy op Netflix staat…

25 februari op Netflix

 

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.