Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 11 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Absurde trailer: Netflix gaat Guardians of the Galaxy achterna

Combineer Star Wars en Guardians of the Galaxy, gooi er een Zuid-Koreaans sausje overheen en je hebt Space Sweepers, een over-de-top science-fiction film van Netflix.

Vorig jaar gooide het Zuid-Koreaanse Space Sweepers internationaal hoge ogen op sociale media. Het promotiemateriaal was enkel voor Zuid-Korea bestemd, maar de eerste beelden waren zo absurd en over-de-top dat ze ook internationale science-fiction-fans bereikten.

Space Sweepers komt naar Netflix

Zij hebben geluk, want Netflix heeft de internationale distributie van Space Sweepers op zich genomen. Een bioscooprelease zit er door de huidige pandemie niet in, maar daardoor kunnen we op 5 februari met zijn allen gaan genieten van een fascinerend stukje science-fiction. De eerste Netflix-trailer maakt dat nog eens goed duidelijk.

Het is het jaar 2092. De bemanningsleden van ruimteschip Victory hebben goede bedoelingen, maar zijn nog altijd blut. Terwijl de aarde vernietigd dreigt te worden besluiten ze nog snel wat geld proberen te verdienen. Al snel belanden ze echter in een scènario waarin hun lot toch gelinkt wordt aan dat van de planeet.

Robot-losgeld

“Na met succes een gecrashte spaceshuttle te hebben gered na een achtervolging, vindt de bemanning van Victory een 7-jarig meisje “, luidt de synopsis van de film. “Ze beseffen dat zij de mensachtige robot is die UTS Space Guards zoeken, en besluiten in ruil voor de robot losgeld te eisen.”

De bemanningsleden van Victory spelen de hoofdrol. Tae-ho (Song Joong-ki, Running Man), ex-ruimtepiraat Captain Jang (Kim Tae-ri, The Handmaiden), Tiger Park (Jin Sun-kyu, The Outlaws), en de bijzonder schattige militaire robot Bubs (Yoo Hai-jin, A Taxi Driver). De regie is in handen van Sung-hee Jo, die slechts drie films op zijn naam heeft staan.

Over-de-top science-fiction

De eerste internationale Netflix-trailer laat goed de bizarre production value van Space Sweepers zien. We hebben hier niet met een budgetfilmpje te maken. De wat rauwere vormgeving en stijl waarom Zuid-Koreaanse films bekend staan spreekt direct aan. Het is een welkom stukje afwisseling na alle gladde ruimte-avonturen die Hollywood op je bord tovert.

Vergis je echter niet: Space Sweepers is zo over-de-top als het maar kan. Guardians of the Galaxy heeft er een broertje bij. Alleen al die robot die een speer werpt zorgt ervoor dat wij 5 februari al dubbel in onze agenda hebben gezet. Dit wordt een avontuur dat je niet wilt gaan missen.

Op zijn minst kunnen we dan gaan genieten van een spectaculaire popcorn-film. Met een beetje geluk pakt Space Sweepers naast de bizarre beelden ook nog eens als totaalplaatje goed uit. Wie weet! Nu al trek in een puik stukje Aziatische science-fiction met een megabudget? Check dan de Netflix Original The Wandering Earth.

Space Sweepers Star Wars Netflix
Poster (Bron: Netflix)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.