Pim Jansen
Pim Jansen Netflix 5 mei 2019

Netflix en China openen met indrukwekkende sci-fi film de aanval op Hollywood

China is hard bezig om de wereld over te nemen, ook de filmindustrie ontkomt niet aan de invloed van de Chinezen. Dat is niet per definitie slecht, sterker nog, de Chinezen weten heel goed hoe ze naast elektrische auto’s, ook films voor het grote publiek moeten maken. Het laatste wapenfeit is The Wandering Earth. De eerste mainstream science-fiction film uit China die de concurrentie met Hollywoodproducties goed aankan en nu te zien is op Netflix.

The Wandering Earth op Netflix

Een pluspunt voor ons is dat de film niet 100% Chinees is. Voor die opzet is ongetwijfeld met opzet gekozen zodat de film voor een breed publiek aantrekkelijk is. Of je de film in Nederland, Argentinië of China bekijkt, het is bovenal een topproductie met indrukwekkende visuele effecten.

Dat de competitie een stuk serieuzer wordt met dergelijke productie is een positieve ontwikkeling. Het houdt de heren filmmakers in Hollywood scherp en bevordert de diversiteit. In een wereld die steeds minder wordt gedomineerd door grenzen is dat een ontwikkeling met louter positieve effecten.

THE WANDERING EARTH Trailer (2019) Sci-Fi Action Movie HD

THE WANDERING EARTH Trailer (2019) Sci-Fi Action Movie HD PLOT: The sun was dying out, people all around the world built giant planet thrusters to move Earth out of its orbit and to sail Earth to a new star system.

De aarde redden met gigantische raketten

Het verhaal van The Wandering Earth is gebaseerd op de novelle uit 2000 van Liu Cixin met dezelfde titel. De zon is aan het einde van haar cyclus gekomen en staat op het punt te imploderen. De enige manier om de aarde te redden van de totale vernietiging is vrij extreem. Gigantische raketten moeten de aarde uit de baan om de zon duwen, richting een ander zonnestelsel. Een bizar idee, maar in de film is zelfs het meeste idiote plan mogelijk.

Je kunt The Wandering Earth nu direct op Netflix checken. Wil je weten wat er deze week nog meer nieuw is verschenen op Netflix of wat er verder allemaal gebeurt op je favoriete streamingdienst? Luister dan hieronder onze podcast: Kijkvoer!.

Want

Reageer op artikel:
Netflix en China openen met indrukwekkende sci-fi film de aanval op Hollywood
Sluiten