Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 11 jan 2021
Leestijd: 3 minuten

Fans sabelen nieuwe Marvel-serie Disney+ neer op Twitter

Op 15 januari gaat Phase 4 van het Marvel Cinematic Universe van start. Niet op het witte doek, maar op Disney+. De gloednieuwe Marvel-serie WandaVision, een op zijn zachtst gezegd bizar experiment, is het begin van een nieuw tijdperk. Maar dat is niet de enige nieuwe Marvel-serie…

Een tijdperk waarin de series van de stripgigant net zo’n belangrijke rol spelen als de bioscoopfilms, of misschien zelfs belangrijker. De series op Disney+ worden het cement tussen de films, en zullen ook geregeld nieuwe gezichten introduceren die later een sleutelrol in de bioscoopfilms gaan spelen. Ja, Marvel-fans gaan prachtige jaren tegemoet.

WandaVision en Marvel Studios Legends

Dat werd afgelopen weekend des te duidelijker toen de eerste reacties op WandaVision binnenstroomden op Twitter. Critici hebben namelijk de kans gekregen om alvast de eerste drie afleveringen van de Disney+-serie te checken. De eerste reacties zijn laaiend enthousiast en uiterst positief. We hebben ze in dit artikel voor je verzameld.

Toch is het niet alleen maar feest voor Marvel en Disney. Afgelopen week maakte namelijk nog een Marvel-serie haar debuut op Disney+: Marvel Studios Legends. Het idee achter die show is simpel: voor elke nieuwe serie of film krijg je een geheugenopfrisser voorgeschoteld. Na meer dan twintig films is het niet gek als je vergeten bent waar een superheld ook alweer vandaan kwam en wat haar of hem tot nu toe is overkomen.

Geheugenopfrisser

Marvel Studios Legends geeft je een samenvatting van de relevante films, zodat je geheel voorbereid aan de nieuwe film of serie in kwestie kunt beginnen. Afgelopen week kwamen de eerste twee afleveringen online. Fans kregen een stoomcursusje Wanda Maximoff en Vision, voor WandaVision van start gaat op 15 januari.

Klein probleem: diezelfde fans zijn nou niet bepaald te spreken over Marvel Studios Legends. Als we zeggen dat de serie de films samenvat, dan bedoelen we dat namelijk letterlijk: de serie is zo sober geproduceerd als het maar kan.

Het gaat enkel om fragmenten uit de films die achter elkaar zijn geplakt. Geen extra achtergrond of archiefmateriaal. Op YouTube hebben fans indrukwekkendere slide shows staan, zoals een fan de serie vernietigend op Twitter samenvatte. Ouch.

Fans gaan los op Twitter

Zolang je Marvel Studios Legends dus enkel als korte opfrisser ziet, zal de serie je hopelijk niet teleurstellen. Een ding is echter duidelijk: je hoeft er niet voor wakker te blijven, een fout die een aantal van de onderstaande Marvel-fans wel maakten.

Deze Twitteraar zorgt eerst nog even voor de nodige relativering:

Dat weerhoudt Twitter er echter niet van om flink los te gaan op de Disney+-show:

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.