Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 20 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Eerste trailer Pixar Popcorn: Disney+ brengt je favoriete Pixar-helden terug

Godzijdank focust Pixar weer meer op originele animatiefilms. Met de oneindige sequels van vorig decennium leek de creatieve studio haar touch kwijt te zijn. Maar ja, sequels brengen wel veilig geld in het laatje. Nu Soul-regisseur Pete Docter aan het hoofd van Pixar staat is de focus gelukkig weer verschoven naar nieuwe verhalen, werelden en personages. Maak kennis met Pixar Popcorn.

Maar ook Docter moet op de centjes letten. Het is immers veiliger om een nieuwe Toy Story dan een compleet nieuw concept uit te brengen, waarvan je niet weet of de film aan gaat slaan. Onlangs benadrukte hij nog tijdens een interview dat Pixar er soms een vervolgfilm tussendoor zal moeten gooien.

Pixar Popcorn trailer

Gelukkig zorgt Disney+ ervoor dat er meer opties zijn. Zo brengt Pixar nog deze maand een aantal zeer geliefde personages terug, maar niet voor volledige vervolgfilms. De animatiestudio kiest een subtielere route met Pixar Popcorn.

Dat is een gloednieuwe verzameling aan korte films die op 22 januari naar Disney+ komt. Het project werd pas afgelopen maand onthuld, samen met een aantal nieuwe animatiefilms, maar nu is er ook een eerste volledige trailer om te checken.

Pixar Popcorn bestaat uit negen korte films waarin bekende personages terugkeren. Van Soul en Toy Story tot The Incredibles en Cars. Het is overigens lang niet de eerste serie die Pixar voor Disney+ aflevert. De dienst werd gelanceerd met Forky Asks a Question, een educatieve serie op basis van Toy Story.

Disney+: zegen voor animatiefans

Die show was echter vooral op kinderen gericht. Gelukkig kwamen daar later nog Short Circuit en SparkShorts bij, korte en volstrekt originele films. Bommetjes creativiteit die zowel jong als oud aanspreken. Wat dat betreft is Disney+ een zegen voor Pixar-fans.

Opkomende talenten binnen de studio krijgen nu de kans om hun ideeën uit te voeren, zonder dat daar een peperdure bioscoopfilm voor nodig is. Zo hoeven creatieve concepten die zich niet lenen voor langere films ook niet meer te sneuvelen.

2021 wordt een topjaar

Voor animatiefans wordt 2021 überhaupt een mooi jaar op Disney+. Ergens in de komende maanden brengt Pixar namelijk ook een gloednieuwe serie genaamd Monsters at Work uit, een animatieserie gebaseerd op Monsters, Inc. Daarnaast brengt Walt Disney Animation Studios op 5 maart Raya and the Last Dragon uit, tegelijkertijd in de bioscoop en op Disney+.

Voor de Marvel-fans staat halverwege het jaar What If… klaar, en Star Wars-fans kunnen deze zomer rekenen op een animatieserie genaamd The Bad Batch. Nee, fans van het betere animatiewerk hoeven zich echt niet te vervelen dit jaar.

Check hieronder de eerste trailer voor Pixar Popcorn. De serie gaat van start op 22 januari.

Pixar Popcorn Disney+
Poster (Bron: Pixar)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.