Alrik de Jong
Alrik de Jong Auto's & Motoren 20 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe Porsche Taycan is goedkoper en rijdt verder

In 2019 werd de Porsche Taycan gelanceerd. De een noemde het een Tesla-killer, de ander een van de minst efficiënte elektrische auto’s van dat moment. Feit is dat er een nieuwe basisversie is onthuld, die goedkoper is en een grotere actieradius heeft.

De Duitse autofabrikant leverde de Porsche Taycan tot nu toe in drie versies. In volgorde van hiërarchie: Turbo S (761 pk), Turbo (680 pk) en 4S (430 pk). De nieuwe basisversie heet simpelweg ‘Taycan’.

Nieuwe Porsche Taycan beter en goedkoper

Laten we beginnen met de prijs, want voor het eerst duikt de elektrische sportsedan onder de 100.000 euro. Voor de nieuwe basisversie betaal je 87.200 euro. De goedkoopste tot nu toe was de 4S, met een prijs van 110.600 euro.

porsche taycan, basisversie, goedkoper, beter, actieradius
(Afbeelding: Porsche)

Goed, over het geld hebben we het niet meer. Wat heeft de goedkopere basisversie van de Porsche Taycan te bieden qua specificaties?

Accu en elektromotor

De nieuwe Porsche Taycan wordt aangeboden in verschillende configuraties. Standaard is de achterwielaangedreven uitvoering met de zogenoemde Performance Battery en een 240 kW elektromotor. Deze motor heeft een overboost-modus tot 300 kW.

(Afbeelding: Porsche)

De Performance Battery heeft een capaciteit van 79,2 kWh, maar je kunt ook kiezen voor een upgrade. In dat geval kom je uit bij de Performance Battery Plus, een tot 93,4 kWh vergroot accupakket. Bij deze versie levert de elektromotor 280 kW, met 350 kW op de aangedreven achterwielen in de overboost-modus. Met de instapversie is de actieradius 431 kilometer, met het optionele accupakket ligt de range op 484 kilometer. Hiermee heeft de nieuwe basisversie de grootste actieradius in de reeks. Voorheen was dat de 4S met Performance Plus-accu (466 kilometer).

Van 0 tot 100 in de nieuwe basisversie

Beide varianten van de nieuwe basisversie sprinten in 5,4 seconden van 0 tot 100 kilometer per uur. De topsnelheid van de nieuwe Porsche Taycan zit op 230 kilometer per uur. De auto, met een retestrak interieur van duurzaam leer, is vanaf half maart leverbaar. Lees hier meer over het aangepaste model.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.