Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Netflix 18 okt 2021
Leestijd: 3 minuten

Nederlandse oorlogsfilm scoort over de grens en domineert Netflix top 10

Tien maanden na de bioscoop premiere verscheen De Slag om de Schelde afgelopen weekend dan eindelijk op Netflix. Hiermee is deze indrukwekkende Nederlandse Oorlogsfilm nu wereldwijd beschikbaar voor het grote publiek. Blijkbaar werd daar met smart op gewacht, want de op één na duurste Nederlandse film ooit werd naar het lijkt massaal gestreamd.

Op de precieze kijkcijfers van ​​The Forgotten Battle (de titel die in het buitenland gebruikt wordt) moeten we nog even wachten, als we ze überhaupt al gaan krijgen. Netflix maakt deze namelijk niet altijd bekend. Vaak gebeurt dit alleen wanneer deze zeer positief zijn. In dat geval gaan we de streamingcijfers van De Slag om de Schelde waarschijnlijk nog wel krijgen, want volgens de website FlixPatrol is het de beste bekeken film van dit moment.

De Slag om de Schelden scoort in het buitenland

FlixPatrol heeft net als de rest van de wereld geen toegang tot de kijkcijfers en kijkt daarom naar andere indicatoren. De belangrijkste is de top 10 die Netflix zelf naar buiten brengt. FlixPatrol pakt deze hitlijst in meerdere landen en voegt ze samen. Wat overblijft is een algehele top 10. Deze lijst wordt momenteel aangevoerd door De Slag om de Schelde, dus het lijkt erop dat deze Nederlandse oorlogsfilm het ook goed doet in het buitenland.

Bewijs daarvan vinden we op Twitter. Vanuit meerdere landen komen tweets waaruit blijkt dat De Slag om de Schelde het in meerdere landen goed doet op Netflix.

De Slag om de Schelde is qua kijkcijfers een succes op Netflix, maar inhoudelijk zijn de meningen verdeeld. Op Twitter steekt de een de loftrompet en is de ander behoorlijk kritisch. Toch lijkt het grootste aantal kijkers het er wel over eens dat The Forgotten Battle zeker het streamen waard is. Wat wij vinden, lees je in onze recensie.

Immense slag met persoonlijke verhalen

In De Slag om de Schelde staat de gelijknamige en waargebeurde slag centraal. Deze militaire operatie aan het einde van de Tweede Wereldoorlog werd uitgevoerd in het noorden van België en het zuidwesten van Nederland. Hier namen 60.000 geallieerden soldaten (Canadezen, Britten, Polen, Nederlanders, Belgen en Noren) het op tegen 90.000 Duitse soldaten, en is daarmee de grootste operatie op Nederlands grondgebied tijdens de Tweede Wereldoorlog. Groter dan Market Garden.

De Slag om de Schelde laat niet alleen deze slag zien, maar vertelt ook de verhalen van de betrokkenen. Zo volgen we een Nederlandse meisje uit Zeeland, een Britse piloot die is neerstort in het gebied en een Duitse soldaat uit Nederland die net is teruggekeerd vanuit het Oostfront. Al deze verhalen komen uiteindelijk samen en laten zien welke impact oorlog heeft op de verschillende betrokkenen.

De beste oorlogsfilm op Netflix

Mocht je De Slag om de Schelde nog niet gezien hebben, dan kun je deze dus nu gaan streamen via Netflix. Mocht je behoefte hebben aan een nog betere oorlogsfilm? Dan heb je gelukt, want sinds kort staat ook deze volgens velen beste oorlogsfilm van de laatste jaren op Netflix.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.