Pim Jansen
Pim Jansen Auto's 18 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Mercedes AMG onthult straatlegale release van ‘Formule 1-auto’

De meeste mensen op aarde zullen nooit weten hoe het is om in een Formule 1-auto te rijden. Maar met de Mercedes-AMG Project One kom je aardig dicht in de buurt.

Na verschillende vertragingen bereikt de Mercedes-AMG Project One ergens volgend jaar eindelijk de kopers. Deze langverwachte auto rijdt op een aandrijflijn die vergelijkbaar is met de Formule 1-auto van het merk. Op zich niet vreemd dat het wat langer duurde om dit te realiseren.

Mercedes-AMG Project One

Volgens CNET rijdt de auto op een motor met 1.000 pk, die voorheen alleen op een racecircuit te zien was. Ingenieurs hebben dan ook veel werk moeten verrichten om dit aan te passen in overeenstemming met de wetten van de straat.

Zo draaide de originele versie van de auto stationair op 5.000 rpm (toeren per minuut). Bij de uiteindelijke Mercedes-AMG Project One Show Car is dat aangepast naar 1.200 rpm. Bij een Formule 1-auto ligt dit overigens nog veel hoger, ook stationair.

Formule 1-auto van de straat

Na uitstel op uitstel is het dan eindelijk uit de doeken gedaan: de Mercedes-AMG Project One komt er in 2022. Er zijn in totaal 275 exemplaren van deze op een Formule 1-auto gebaseerde bolide gemaakt. Mocht je er eentje willen aanschaffen, dan ben je te laat, want ze zijn al uitverkocht. Of er na de eerste batch een nieuwe voorraad van deze langverwachte auto wordt geproduceerd, is niet bekend. Meer specificaties vind je hier.

straatlegale, straat, Mercedes-AMG Project One Show Car, formule 1 auto, lewis hamilton, foto
Lewis Hamilton poseert voor de bolide (Afbeelding: Mercedes)
straatlegale, straat, Mercedes-AMG Project One Show Car, formule 1 auto, lewis hamilton
De Formule 1-auto en de straatlegale vertaling naast elkaar (Afbeelding: Mercedes)

Lewis Hamilton mag dan trots poseren voor de Mercedes-AMG Project One, het is niet bekend of hij een van de 275 eerste eigenaren is. Getuige zijn wagenpark vol krankzinnige supercars en giften van zijn werkgever, zouden we hier echter niet vreemd van opkijken.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.