Alrik de Jong
Alrik de Jong Crypto 18 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Bitcoin-record komt eraan: waar gaat dit eindigen?

De waarde van Bitcoin stevent af op een all-time record. Waar eindigt dit? Onderaan dit artikel lees je wat de voorspellingen op lange termijn zijn.

Oktober en november zijn traditioneel topmaanden voor Bitcoin en wat mindere maanden voor altcoins. Maar nu, anno 2021, gaan we op iets af dat nog nooit is gezien. De in 2009 opgerichte digitale munt is op recordkoers. Het is niet de vraag of, maar wanneer de recordwaarde uit april 2021 voorbij wordt geschoten.

Bitcoin hikt tegen record aan

Op het moment van schrijven was de waarde van Bitcoin ruim 62.000 dollar. Het record staat op 64.870 dollar. Dat is ongeveer 56.000 euro, maar omdat er internationaal pas van een record gesproken wordt als het om dollars gaat, nemen we hier ook de Amerikaanse munteenheid als basis. De realtime koers, die per seconde aan het veranderen is, bekijk je hier.

In de afgelopen week is de digitale munt ongeveer 10% meer waard geworden. Dat de Amerikaanse autoriteiten toestemming voor de lancering van een exchange-traded fund (ETF) gaven op op basis de Bitcoin, lijkt daarvan de belangrijkste oorzaak te zijn. Ook de voorspellingen onderaan dit artikel lijken hierdoor realistischer.

Een ETF (exchange-traded fund) volgt de koers van een index, in dit geval de zogenoemde futures (termijncontracten) op de bitcoinkoers. Hierdoor zou de cryptomunt voor meer beleggers bereikbaar worden. Na het bereiken van het record in april 2021 ging de koers van de munt hard onderuit en verloor die zelfs meer dan de helft van zijn waarde. Eind september werd de stijgende lijn weer duidelijk ingezet.

Voorspellingen voor de nabije en verre toekomst

Dan de grote vraag: waar gaat dit eindigen? Eerder somden we al eens wat voorspellingen van investeerders, experts en criticasters op. Op korte termijn is het interessant om te zien wie gelijk hadden, op lange termijn zijn er duizelingwekkende bedragen voorspeld. Bekijk hier het overzicht.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.