Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 18 okt 2021
Leestijd: 3 minuten

Laatste kans op Netflix: deze 7 topfilms verdwijnen deze week

IN week 42 van 2021 is het even goed opletten. Het is namelijk je laatste kans op deze goed beoordeelde films op Netflix.

Ondanks de focus op eigen originele content, koopt Netflix nog altijd films en series van andere partijen. Wat dat betreft is het een komen en gaan van topfilms. Deze week verdwijnt onder meer Margot Robbie met I, Tonya.

Laatste kans op Netflix in week 42

Bij de meeste bioscoopfilms (of series van andere makers) gaat het om een tijdelijke licentie. Op de homepage van de streamingdienst zelf kun je niet duidelijk zien welke films wanneer verdwijnen. Maar wij zijn er voor je met een wekelijks overzicht. Komende week is het de laatste kans op zeven noemenswaardige films.

1. Midnight Sun (2018)

Voor de fans van Bella Thorne, en getuige OnlyFans zijn dat er nogal wat, is het hoog tijd om Midnight Sun te kijken. Centraal staat een 17-jarig meisje dat lijdt aan een aandoening waardoor ze niet in de zon mag.

Midnight Sun is tot en met 18 oktober 2021 te zien op Netflix.

2. Tesla (2020)

We hebben het hier bij Manners Magazine wel altijd over Elon Musk, maar de man die een wisselstroomgenerator en -motor bedacht, is Nikola Tesla. Zijn levensverhaal en strijd met conculega Thomas Edison is op redelijke wijze verfilmd.

Tesla is tot en met 19 oktober 2021 te zien op Netflix.

3. I, Tonya (2017)

I, Tonya vertelt het bizarre levensverhaal van kunstschaatsster Tonya Harding. Ze is een natuurtalent en niets lijkt haar selectie voor de Olympische Spelen in de weg te staan. Maar ze is niet bepaald van goede komaf en haar vulgaire outfits en gedrag zijn de keurige schaatswereld een doorn in het oog. De hoofdrol wordt meesterlijk vertolkt door Margot Robbie. Deze week is het je laatste kans om haar te bewonderen in deze rol.

I, Tonya is tot en met 21 oktober 2021 te zien op Netflix.

4. Split (2016)

Dan een psychologische triller, die bij vlagen naar horror neigt. Drie jonge meisjes worden op klaarlichte dag gedrogeerd en ontvoerd. Ze worden wakker in een duistere kelder en ontdekken dat de man die ze er bracht Kevin heet. Maar de volgende ochtend staat er iemand voor hun neus die er weliswaar uitziet als Kevin, maar innerlijk heel anders in elkaar zit. Deze week is het je laatste kans om jezelf een slapeloze nacht te bezorgen met de doorbraak van The Queen’s Gambit-ster Anya Taylor-Joy.

Split is tot en met 20 oktober 2021 te zien op Netflix.

5. Yellow Rose (2019)

Een getalenteerde Filipijnse tiener uit Texas wil een beroemde countryzangeres worden, maar dat plan staat op de tocht omdat haar familie geen verblijfsvergunning heeft.

Yellow Rose is tot en met 21 oktober 2021 te zien op Netflix.

6. Den of Thieves (2018)

Een uiterst bekwame groep bankovervallers beraamt een overval op de Federale Bank in Los Angeles, die ondoordringbaar zou zijn. Daarbij moeten ze het opnemen tegen een eliteteam van het politiekorps. Lekker veel actie, en Gerald Butler in een grote rol.

Den of Thieves is tot en met 21 oktober 2021 te zien op Netflix.

7. Head Full of Honey (2018)

Dan nog een aangrijpend verhaal over vergeetachtigheid en liefde. Een weduwnaar raakt steeds meer gefrustreerd omdat de ziekte van Alzheimer de herinneringen van zijn dierbaren begint op te eisen. Zijn kleindochter neemt hem mee op een opmerkelijke reis naar Venetië, de stad waar hij zijn vrouw ontmoette.

Head Full of Honey is tot 21 oktober 2021 te zien op Netflix.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.