Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 11 okt 2021
Leestijd: 4 minuten

Laatste kans op Netflix: deze 7 films verdwijnen binnenkort

Netflix gaat in de loop van deze week een aantal grote bioscoopfilms schrappen. We zetten ze voor je op een rijtje, zodat je nog een last-minute filmavondje in kunt plannen.

Normaliter schrapt Netflix vooral aan het einde van de maand een flink aantal grote films uit zijn aanbod. Ondanks de focus op eigen producties, Originals dus, biedt de streamingdienst nog steeds veel films van derden aan.

Laatste kans op Netflix

Gelukkig maar. Een bioscoopfilm of klassieker is altijd welkom als tussendoortje. Helaas gaat het bijna altijd om tijdelijke deals en licenties, waardoor topfilms na een tijdje ook weer verdwijnen.

De komende dagen is het ook weer raak. Gelukkig gaat het slechts om een handjevol films, dus je kunt nog snel een aantal last-minute filmavondjes plannen. We zetten 7 films op een rijtje die de komende dagen van Netflix verdwijnen. Veel kijkplezier!

Atomic Blonde

We trappen af met Atomic Blonde, een ondergewaardeerde film uit 2017. Fan van John Wick? Dan moet je deze actiefilm zeker gaan checken, want Charlize Theron wordt niet voor niks de vrouwelijke John Wick genoemd. Ze speelt een ervaren spionne van MI6, die de opdracht krijgt om vlak voor de val van de Berlijnse muur in Berlijn een lijst met Amerikaanse, Russische, Engelse en Franse spionnen op te sporen. Een vermakelijke achtbaanrit van jewelste. Atomic Blonde is geen baanbrekende hoogvlieger, maar als je het over enerverende actiefilms hebt die je niet teleur gaan stellen, dan is het de perfecte kandidaat.

Verdwijnt na: 12 oktober

Godzilla II: King of Monsters

Over hersenloze actie gesproken: Netflix gaat de komende dagen ook Godzilla: King of Monsters schrappen. Ook wel bekend als Godzilla II. De personages van Millie Bobby Brown, Vera Farmiga en Kyle Chandler moeten het dit keer niet alleen opnemen tegen Godzilla, maar tegen een hele reeks reusachtige monsters. Mothra, Rodan en de driekoppige King Ghidorah dreigen de mensheid te gaan vernietigen. Fans weten bij het horen van die namen al genoeg. Valt King of Monsters je toch tegen? Dan is het Japanse Shin Godzilla een aanrader.

Verdwijnt na: 14 oktober

The Creative Brain

Over hersenloos vermaak gesproken: hoe werken je hersenen eigenlijk? In deze documentaire uit 2019 duikt neurowetenschapper David Eagleman in het creatieve proces. Van innovators tot kunstenaars: hoe kan het dat de ene mens creatiever dan de ander is, en wat gebeurt er dan eigenlijk in je hersenen?

Verdwijnt na: 15 oktober

League of Legends: Origins

League of Legends is één van de grootste games ooit. Wereldwijd wordt het gratis spel uit 2009 gespeeld, met toernooien waar spelers miljoenen dollars kunnen verdienen en zelfs een eigen animatieserie op Netflix. Ondanks dat laatste nieuwtje gaat de streamingdienst toch een documentaire over de game schrappen. Regisseur Leslie Iwerks neemt je mee achter de schermen en laat je zien hoe de MOBA (multi-player online battle arena) is ontstaan.

Verdwijnt na: 15 oktober

American Reunion

American Pie is echt een relikwie uit het verleden. De films zouden nu niet meer door de beugel kunnen. Toch waagde men er in 2012 een reünie op, in de vorm van American Reunion. De hele vriendengroep keert terug naar East Great Falls voor een tienjaarlijkse reünie. Ze zijn geen tieners meer, maar toch weet de samenkomst weer voor een hoop chaos te zorgen. Een heerlijk stukje guilty pleasure voor als je vroeger American Pie hebt gezien. Anders kun je deze film maar beter skippen. Het is namelijk allesbehalve Oscar-materiaal.

Verdwijnt na: 16 oktober

Kick-Ass 2

Ben je een beetje Marvel-moe of trek in een andere kijk op superhelden? Dan zijn Kick-Ass en Kick-Ass 2 absolute aanraders. Helaas gaat die tweede binnenkort van Netflix verdwijnen. De superhelden Kick-Ass en Hit Girl proberen een normaal leven te leiden als tieners, terwijl ze werken aan hun eigen superheldengroep. Het schoolleven gooit echter roet in het eten, met alle gevolgen van dien. Heerlijke popcornfilm.

Verdwijnt na: 16 oktober

Transferts

Vrijwel elke sciencefiction-film die voorbij komt, is afkomstig uit Amerika of Engeland. Het genre komt vaak gepaard met budgetten die elders niet rond te rekenen zijn. Het Franse Transferts is een aangename uitzondering op die regel. Dit verborgen pareltje speelt zich af in een nabije toekomst, waarin het overdragen van de geest/ziel van het ene naar het andere lichaam mogelijk is dankzij doorbraken in de wetenschap. Al snel ontstaat er een illegaal circuit. Huisvader Florian Bassot wordt opeens wakker in het lichaam van een politieagent, na vijf jaar in een coma te hebben gelegen. Verder gaan we niks spoilen, maar Transferts is een verrassend sterke film!

Verdwijnt na: 29 oktober

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.