Noah Korevaar
Noah Korevaar Games 8 sep 2021
Leestijd: 3 minuten

Multiplayer Call of Duty Vanguard onthuld: 7 dingen die je moet weten

Afgelopen maand werd al de singleplayer van Call Of Duty Vanguard onthuld. Tof, maar bij de explosieve franchise draait het uiteraard vooral om de multiplayer. Elkaar online afknallen, elk jaar weer met een nieuw deel. Gelukkig is gisteravond alsnog de multiplayer onthuld, en hoe.

Call of Duty Vanguard: multiplayer onthuld

Op YouTube is nu een dertig minuten lange onthulling te bewonderen, evenals twee nieuwe multiplayer-trailers.

Die kun je hieronder bewonderen. Tevens zetten we in dit artikel alles wat je moet weten over de multiplayer van Call of Duty Vanguard op een rijtje.

Twintig maps

Ten eerste onderscheidt Vanguard zich al direct van vorige delen door meteen bij de lancering maar liefst twintig multiplayer-maps beschikbaar te stellen. Waaronder twee klassieke maps uit World at War, Castle en Dome.

Wapens gaan nog verder

In elke Call of Duty kun je je wapens aanpassen, met attachments die je vrij speelt door onder andere te levelen. Daar is niks nieuws aan, maar Call of Duty Vanguard gaat wel een stap verder. Per wapen kun je nu namelijk tien in plaats van de gebruikelijke acht attachments op je wapen naar keuze zetten. Ook leuk: het beruchte Riot Shield keert terug.

Call of Duty: Vanguard officieel onthuld – 6 dingen die je moet weten

Nieuwe modus

Het is geen nieuwe Call of Duty als de lancering niet gepaard gaat met een nieuwe multiplayer-modus. Vanguard introduceert Patrol, een modus die direct tijdens de onthulling deed denken aan Hardpoint. Ook in Patrol verzamel je punten door een bepaalde zone te bezetten met je team, met één belangrijk verschil: de zone beweegt.

Muren slopen

Battlefield was met zijn vernietigbare omgevingen altijd minder statisch dan de maps van Call of Duty. Dat zal ook dit najaar zo blijven, maar toch zet Vanguard een stap in de richting van Battlefield. Zo zijn de nieuwe maps voorzien van houtwerk dat je kapot kunt schieten, zoals houten deuren die gesloopt kunnen worden. Ook kun je net zoals in Modern Warfare weer je wapens mounten op bijvoorbeeld barricades, om je net wat verdekter op te stellen. Gebruik je omgeving dus goed.

Multiplayer Call of Duty Vanguard onthuld: 7 dingen die je moet weten
🔥 (Afbeelding: Activision)
Multiplayer Call of Duty Vanguard onthuld: 7 dingen die je moet weten
🔥 (Afbeelding: Activision)

Tactical, Assault en Blitz

De modi en maps van de multiplayer van Call of Duty Vanguard liken opgedeeld te worden in drie verschillende categorieën. Tactical is de overkoepelende noemer van alle modi en maps waarin je zes tegen zes speelt. Assault beslaat wat grotere maps, met twintig tot 28 spelers. Tot slot is er ook nog Blitz, met grotere Ground War-achtige maps met maar liefst 28 tot en met 48 spelers.

De beta gaat los!

Allemaal leuk en aardig, maar we willen vooral beginnen met knallen. Goed nieuws: aankomend weekend kun je al gaan ervaren hoe Call of Duty Vanguard voelt om te spelen. Op de Playstation gaat de multiplayer-beta van start op 10 september, en die loopt tot en met 13 september. Althans, als je een pre-order hebt staan. Wil je de game nog niet voorbestellen of heb je geen Playstation? Dan kun je zonder pre-order en op de andere platforms met de beta aan de slag van 16 tot en met 18 september.

Multiplayer Call of Duty Vanguard onthuld: 7 dingen die je moet weten
🔥 (Afbeelding: Activision)

In de beta mag je drie reguliere multiplayer-maps gaan proberen: Hotel Royal, Red Star en Gavutu. Daarop ga je Domination, Team Death Match, Kill Confirmed en de hierboven onthulde gloednieuwe modus Patrol uitproberen. Ben je meer van de kleinere Gunfight-achtige potjes? Dan kun je op de kleine arena-map Champion Hill aan de slag.

Complete onthulling, releasedatum en singleplayer

Check je liever op je gemakje nog eens alle beelden en informatie die onthuld zijn? Dan kun je hieronder de complete multiplayer-presentatie van Call of Duty Vanguard nog eens op je gemakje terugkijken. De game komt op 5 november uit voor de Playstation 4, Playstation 5, Xbox One, Xbox Series X, Xbox Series S en PC. Voor meer informatie over de singleplayer check je dit artikel.

Call of Duty Blog

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.