Noah Korevaar
Noah Korevaar Games 20 aug 2021
Leestijd: 3 minuten

Call of Duty: Vanguard officieel onthuld – 6 dingen die je moet weten

Call of Duty gaat weer terug naar de Tweede Wereldoorlog. Sledgehammer Games heeft officieel het nieuwste deel onthuld. Maak kennis met Call of Duty: Vanguard.

Krijg je een déjà vu-gevoel? Dat is niet zo vreemd, want Vanguard kregen we eerder deze week ook al te zien in de vorm van een teaser. Dit keer gaat het echter om een volledige onthuling, in de vorm van een evenement binnen de gratis Battle Royale-modus Warzone.

Call of Duty: Vanguard onthuld

Een leuke marketingstunt, maar je wil waarschijnlijk vooral gewoon gaan knallen. We zetten alles wat je moet weten over de nieuwste Call of Duty voor je op een rijtje.

1. Releasedatum en platforms

Eerst even de details omtrent de lancering. Call of Duty: Vanguard komt op 5 november uit voor de Playstation 4, Playstation 5, Xbox One, Xbox Series X, Xbox Series S en PC.

Er komt een open beta aan, maar helaas zijn er nog geen data of verdere details bekend.

2. Singleplayer

Tijdens de onthulling van Vanguard focuste ontwikkelaar Sledgehammer Games vooral op de singleplayer van de game. De game vertelt de “onvertelde verhalen van multinationale helden die samen Task Force One vormden. Ze veranderden de geschiedenis en vormden de basis voor de special forces zoals we ze vandaag de dag kennen.”

Scifi-schrijver Tochi Onyebuchi werkt mee aan het verhaal. Vanguard bevat een cast van fictieve personages die gebaseerd zijn op echte oorlogshelden. Tijdens de onthulling werd de Sovjet-sniper Lyudmila Pavlichenko als voorbeeld aangehaald, ook wel bekend als ‘Lady Death.’ Door dergelijke haast mythische personages op te voeren heeft Sledgehammer een goed excuus om spelers over de hele wereld in actie te laten komen.

3. Multiplayer

Allemaal leuk en aardig, maar waarschijnlijk ga je Call of Duty: Vanguard vooral kopen voor de multiplayer. Helaas heeft Sledgehammer daar teleurstellend weinig van laten zien. Praktisch niks, eigenlijk.

Wel weten we nu dat de multiplayer ten tijde van de lancering direct al twintig maps zal hebben. Ook komt er een nieuwe modus genaamd Champion Hill, waarbij spelers het in hun eentje of in squads van twee tot drie spelers tegen elkaar opnemen. Klinkt als Gunfight uit Modern Warfare, een geliefde toevoeging aan de reeks.

4. Zombies is terug

Opvallend genoeg krijgt Vanguard ook een Zombies-modus, ondanks het feit dat het geen Black Ops-game is.

De nieuwe Zombies-modus wordt wel ontwikkeld door Black Ops-studio Treyarch en zal aansluiten op het verhaal van de Zombies-modus uit Black Ops Cold War.

5. Warzone;’s metaverse en anti-cheat

Dat is niet het enige team dat bijspringt. Ontwikkelaar Raven Software werkt namelijk aan een grote Vanguard-map voor de Call of Duty-spinoff Warzone, de gratis te spelen battle royale-modus van de franchise. Activision heeft grootse plannen en beschrijft Warzone als een “compleet nieuwe metaverse waarin Vanguard, Black Ops Cold War en Modern Warfare samen komen.”

Ook goed nieuws: de nieuwe Warzone-map komt ook gepaard met een gloednieuw anti-cheat systeem dat een einde moet gaan maken aan de plaag aan valsspelers waardoor de modus op dit moment wordt geteisterd.

6. Nieuwe trailer en beelden

Tot slot wil je natuurlijk gewoon de next-gen pracht van Call of Duty: Vanguard in actie zien. Gelukkig is er een nieuwe volledige trailer die je hieronder kunt bewonderen. Scroll ook vooral even door, want daaronder hebben we ook de officiële nieuwe screenshots en andere beelden voor je op een rijtje gezet.

(Afbeeldingen: Activison)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.