Pim Jansen
Pim Jansen Liefde & Seks 20 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

OnlyFans stopt met USP en dat gaat Bella Thorne omzet kosten

Sex sells, en daardoor is OnlyFans groot geworden. Maar tot ieders grote verrassing stopt het platform vanaf oktober met expliciete content, meldt Bloomberg. Uitgerekend hun USP (unique selling proposition). Dat is een beetje alsof Starbucks stopt met de verkoop van koffie.

Celebrities als Bella Thorne en Cardi B verdienden in no-time miljoenen met hun exclusieve content, terwijl sekswerkers er op een veilige manier extra klanten kunnen bedienen. OnlyFans is een zogeheten content subscription service. Fans dan wel volgers betalen beroemde en niet beroemde mensen voor uiteenlopende content. Waar Instagram van alles censureert, bepalen celebs op dit soft-erotische platform helemaal zelf wat ze plaatsen. Althans, nu nog.

OnlyFans wil af van seksimago

Tijdens de pandemie is de populariteit van het platform geëxplodeerd, er is door Videoland zelfs een serie gemaakt over Nederlanders die hun boterham verdienen met naaktfoto’s en -video’s. Maar nu wil het platform af van het erotische imago. En dat is nou precies waar de grootverdieners hun inkomsten uit genereren. Zo maakte Bella Thorne een seksfilm op het platform, en plaatst Cardi B ook content die van Instagram geweerd zou worden.

Waar het platform door veel mensen wordt gebruikt en gevolgd voor erotische content, positioneert OnlyFans zichzelf meer als een forum voor muzikanten, fitnessinstructeurs en chef-koks. De veranderingen zijn nodig vanwege de toenemende druk van bankpartners en betalingsproviders, aldus het bedrijf in een statement. OnlyFans probeert volgens Bloomberg geld opt halen bij externe investeerders met een waardering van meer dan 1 miljard dollar.

Sekswerkers moet heil elders zoeken

“Om de duurzaamheid van ons platform op lange termijn te garanderen en een inclusieve community van makers en fans te blijven hosten, moeten we onze inhoudsrichtlijnen verder ontwikkelen”, aldus OnlyFans in het statement. Het bedrijf wordt gerund door oprichter Tim Stokely en is eigendom van internetondernemer Leonid Radvinsky.

Het bedrijf wordt geprezen omdat het sekswerkers een veiligere plek geeft om hun werk te doen. Maar sekswerk heeft nog steeds een stigma, zo blijkt. Hier is straks geen ruimte meer voor op OnlyFans. Het bedrijf haalde vorig jaar meer dan 2 miljard aan omzet en ligt op schema om dit jaar meer dan het dubbele te genereren. Meer exacte richtlijnen over de ban van erotische en andere expliciete content volgt.

Miljoenen voor Bella Thorne en andere celebs

Check in dit artikel welke celebs naast Bella Thorne en Cardi B miljoenen verdienen op OnlyFans.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.