Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 12 feb 2021
Leestijd: 3 minuten

Marvel’s Black Widow op Disney+? Juich niet te vroeg

Analisten en fans speculeren al maanden over een release van Marvel’s Black Widow op Disney+. Disney-CEO Bob Chapek heeft een update over de releasestatus van de film gegeven.

Door de pandemie ligt de bioscoopwereld al bijna een jaar stil. Ja, in sommige landen zijn de zalen weer open gegaan, maar grote Hollywood-studio’s hebben hun blockbusters keer op keer uitgesteld.

Oftewel, er was vrij weinig te zien. Voorlopig zal daar nog geen verandering in komen. Althans, afhankelijk van over welke studio je het hebt. Warner Bros. heeft ervoor gekozen al zijn blockbusters meteen op streamingdienst HBO Max uit te brengen.

Wat gaat Disney met Black Widow doen?

Niet iedereen is daar blij mee. Sterker nog, Christopher Nolan is woedend. Disney gaat dan ook wat minder ver, ondanks de verbluffende succescijfers van streamingdienst Disney+.

De Grote Muis heeft met Black Widow nu al bijna een jaar een Marvel-film op de plank liggen. Fans en analisten speculeren en hopen er al maanden op dat de film nu alsnog naar Disney+ komt. Ook het Marvel Cinematic Universe moet immers door, want met WandaVision is de eerste serie al van start gegaan.

Mijlpaal voorbij met nieuwe cijfers: Disney+ overtreft alle verwachtingen

Geen Disney+ voor nu

De series hebben ook impact op de films, al is Black Widow voor zover we weten een prequel. Wellicht heeft het bedrijf daarom geen haast met een release op de streamingdienst. Een beslissing met grote gevolgen voor de verwachte omzet.

Ondanks de aankondiging van Warner Bros. en de release van vorig jaar Mulan en dit jaar Raya and the Last Dragon op Disney+, kiest het bedrijf er anno nu alsnog voor om Black Widow voor de bioscoop te bewaren.

CEO Bob Chapek doet boekje open

Dat heeft CEO Bob Chapek tegenover aandeelhouders bekendgemaakt. In dezelfde call waarin Chapek de recordcijfers van Disney+ bekendmaakte, benadrukte hij dat de film met Scarlett Johansson dit jaar gewoon in de bioscoop uit gaat komen:

“We hebben tijdens de investeerdersconferentie vermeld dat Black Widow een bioscooprelease zou krijgen en we zijn dat nog steeds van plan, maar nogmaals, we zullen de heropening van bioscopen en het sentiment van de consumenten heel goed in de gaten houden, om te zien of die strategie opnieuw moet worden bekeken. Maar voor nu is de strategie om door te gaan met de bioscooprelease en we zullen heel, heel zorgvuldig kijken,” aldus Chapek.

Deur staat open

Die release staat op het moment van schrijven nog steeds op de planning voor 7 mei. Die timing lijkt echter ondertussen volstrekt onrealistisch, zeker nu er allerlei varianten van het virus de kop op steken. Die hint zie je ook al terug in zijn antwoord: hij laat de deur open voor een andere benadering.

Fans zullen in ieder geval nog even geduld moeten hebben. Daar zijn ze in ieder geval al goed in getraind: de laatste Marvel-film kwam uit in 2019. Dan hebben we het natuurlijk over Spider-Man: Far from Home. Films als Avengers: Endgame voelen helemaal als een ander tijdperk…

Netflix pas op! Disney+ voegt deze 315(!) nieuwe series en films toe

De 10 beste Marvel films volgens IMDb en Rotten Tomatoes

THR

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.