Stijn Kuster
Stijn Kuster Auto's & Motoren 12 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Lamborghini Aventador op rupsbanden is dé supercar voor in de sneeuw

Ondanks zijn vierwielaandrijving is een Lamborghini Aventador niet optimaal voor in de sneeuw. Toch wilde een Amerikaanse YouTuber met zijn Italiaanse supercar het winterweer trotsen, dus legde hij rupsbanden onder zijn Aventador. Geniaal.

Dat YouTubers en televisiemakers rupsbanden onder auto’s zetten is niet nieuw. Maar we zagen nog nooit zo’n dure auto rijden met ‘Snow Tracks’. In de video vertellen ze dat de Lamborghini in kwestie een kwart miljoen dollar heeft gekost. Een Lamborghini Aventador voorzien van rupsbanden is overigens geen makkelijke klus. Een steunonderdeel voor de rupsbanden moest op maat gemaakt worden. Hierdoor is supercar een stuk hoger en beter bestand tegen de sneeuw.

Supercar met rupsbanden

Hoewel het er erg gaaf uitziet, loopt niet alles even soepel. Bij het afrijden van de trailer gaat het al bijna mis. Wanneer de supercar dan eindelijk ‘veilig’ op de sneeuw staat, heeft de koppeling van de Aventador het erg moeilijk. Uiteindelijk kan de supercar alleen nog in zijn eerste versnelling worden gereden. Hierdoor moest de 6,5-liter V12 flink aan de bak.

Uiteindelijk lukt het de YouTubers om de boel rollend te krijgen, maar rijden ze zich al snel vast in – naar eigen zeggen – bijna een halve meter sneeuw. Een Jeep Gladiator moet ze er vervolgens uit trekken. Of de carbon strips de sneeuwtocht hebben overleeft laat de vlogger niet zien, al mag duidelijk zijn de deze actie niet al te best is geweest voor zijn Lamborghini.

Drie 4×4 occasions onder de 2.000 euro om de sneeuw mee te trotseren

Tien jaar Lamborghini Aventador

Hoewel de supercar exclusief lijkt, is-ie dat inmiddels niet echt meer. Afgelopen jaar rolde namelijk de 10.000e Lamborghini Aventador van de band in Sant’Agata Italië. Het model zal dit jaar de mijlpaal van tiende productiejaar bereiken.

(Video: Lamborghini)

De beste Lamborghini voor in de sneeuw

Voor een supercar heeft de Lamborghini Aventador krankzinnige verkoopcijfers behaald. Toch is het niet de best verkochte Lamborghini ooit. Van de Lamborghini Urus – die in 2017 op de markt kwam – bouwde de Italianen afgelopen juni al het 10.000ste exemplaar. De Urus is een stuk beter in de sneeuw dan de Avantador. De SUV heeft zelfs een speciale Neve-stand, wat sneeuw betekent in het Italiaans.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.