Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 12 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Mijlpaal voorbij met nieuwe cijfers: Disney+ overtreft alle verwachtingen

Nu denk je misschien na de bovenstaande kop “Wat een promotieverhaal!” Maar Disney+ heeft toch echt verbluffende cijfers neergezet: de streamingdienst heeft 94.9 miljoen abonnees wereldwijd. Een mijlpaal waar het bedrijf aanvankelijk vier jaar over had verwacht te doen.

90 miljoen abonnees in vier jaar. Dat was het doel van Disney voor Disney+ toen het de streamingdienst lanceerde. Waar analisten dat doel te ambitieus vonden, lijkt het nu lachwekkend weinig. CEO Bob Chapek heeft tegenover aandeelhouders namelijk bekendgemaakt dat de teller op 2 januari op 94.9 miljoen stond. Na iets meer dan één jaar.

Disney+ tackelt mijlpaal

Een flinke sprong ten opzichte van december, toen het bedrijf met trots kon melden dat de dienst 86 miljoen abonnees had. De opmerkelijke sprong heeft Disney+ waarschijnlijk te danken aan de laatste afleveringen van The Mandalorian seizoen 2 en de release van Pixar’s voortreffelijke animatiefilm Soul.

De cijfers zijn des te indrukwekkender als je beseft dat WandaVision nog niet meegenomen is. De cijfers zijn dus afkomstig van begin januari, toen de allereerste Marvel Studios-serie nog niet van start was gegaan. WandaVision begon pas op 15 januari. Waarschijnlijk heeft het bedrijf sindsdien weer van een nieuwe sprong kunnen profiteren. Wellicht zelfs voorbij de 100 miljoen.

Netflix pas op! Disney+ voegt deze 315(!) nieuwe series en films toe

Nieuwe doelen

Tijd voor een nieuw doel dus. Disney is van plan om binnen vier jaar tussen de 230 miljoen en 260 miljoen abonnees te scoren met Disney+. Dan hebben we het over 2024. Ja, in contrast met die targets was het oorspronkelijke doel van 90 miljoen dus kinderspel. En dat is het ook in de praktijk gebleken.

Dat maakt nog maar eens duidelijk hoe onverwachts succesvol Disney+ is. De Netflix-killer heeft een droomstart neergezet. Jaar op jaar is de streamingbusiness van het bedrijf dan ook met 73 procent in omzet gestegen, richting de 3.5 miljard dollar.

Meer verdienen? gaat lukken!

Komend jaar wil het bedrijf wel veranderen hoeveel het aan al die abonnees verdient. De gemiddelde maandelijkse omzet per betalende abonnee is afgelopen jaar gezakt naar 4.03 dollar per abonnee. Dat komt door Disney+ Hotstar, de Indonesische en Indiase versie van Disney+. Daar is een abonnement significant goedkoper dan in bijvoorbeeld Nederland.

Met de naderende prijsstijging, ook in Nederland, zal dat bedrag flink gaan stijgen. Daar krijg je gelukkig wel een enorme berg aan nieuwe content voor terug. Met de categorie Star voegt Disney nog deze maand meer dan 300 nieuwe films en series toe, waaronder content voor volwassenen die voorheen niet op Disney+ pastte. Hier kun je de complete lijst van nieuwe content checken.

5 onjuiste gedachten over jezelf die het solliciteren belemmeren

The Verge

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.