Dennis Mons
Dennis Mons Hebbedingen 1 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

LEGO maakt een zeldzame Ferrari Daytona SP3-build

Ferrari- of LEGO-fans kunnen een feestje vieren. De Deense speelgoedfabrikant heeft een build gemaakt van de zeldzame Daytona SP3, mét vlinderdeuren.

LEGO-fanaten moeten vaak flink in de buidel tasten om exclusieve sets te kopen. Nu komt er nog een prachtig – en niet al te duur – bouwwerk bij. Het bedrijf komt met een Ferrari Daytona SP3.

De Ferrari is exclusief voor de allerrijksten

De Ferrari Daytona SP3 is een supercar die alleen door de allerrijksten gekocht wordt. De wagen is zo’n ruim 3 miljoen euro waard en is het derde model in de uiterst exclusieve serie Icona-modellen. Alleen de trouwste klanten van het merk krijgen de kans om de auto te kopen.

Nu kan je echter deze bolide voor een prikkie kopen bij LEGO. De set bestaat uit 3778 steentjes en kost je ‘slechts’ 400 euro. De set sluit zich aan bij de Lamborghini Sian die LEGO al eerder uit heeft gebracht.

Een LEGO-bouwwerk met oog voor detail

Toegegeven, 400 euro is niet heel goedkoop. Maar LEGO heeft wel zijn best gedaan om op alle details van de supercar in te gaan. Als je de vlinderdeuren opent krijg je een mooi kijkje op het unieke interieur van de bolide. Zelfs de klassieke racestoelen uit de jaren zestig zijn in het design opgenomen.

LEGO Ferrari
Perfecte kopie. (Afbeelding: LEGO/Ferrari)

Omdat het LEGO technics is, zijn de ontwerpers nog een stap verder gegaan. De wagen heeft zelfs een versnellingsbak en een schattige V12-motor met bewegende cilinders.

Bouwen voor Ferrari

De designer van Ferrari is in ieder geval bijzonder blij met het project: “Dankzij dit design van LEGO Elements en Ferrari kunnen fans nu deze wagen volledig bouwen en deel uitmaken van het opbouwproces”, aldus Flavio Manzoni. “Daarnaast kunnen ze genieten van de schoonheid van de wagen in hun eigen huis.”

Maak zelf Van Gogh’s Sterrennacht met deze unieke LEGO-set

De prachtige LEGO Technic Ferrari Daytona SP3 is vanaf 1 juni te koop. Mocht je het nog iets extremer willen aanpakken, dan is er nog altijd deze F40.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.