Stijn Kuster
Stijn Kuster Auto's & Motoren 8 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Legendarische Ferrari tot in detail nagebouwd met 358.000 LEGO-blokjes

LEGO heeft een nieuwe attractie laten bouwen voor LEGOLAND California. Het gaat om een levensgrote Ferrari F40 die bestaat uit 358.000 steentjes.

De bouwers hebben naar verluidt meer dan 3.700 uur in het ontwikkelen en bouwen van de Italiaanse sportwagen gestoken. Op 12 mei zal het bouwwerk voor het eerst in levenden lijve te zien zijn als onderdeel van de attractie “Ferrari Build and Race”.

Een levensechte LEGO-Ferrari F40

De LEGO-F40 weegt meer dan 1.360 kilogram, is bijna 4,27 meter lang, meer dan 1,80 meter breed en 1,20 meter hoog. De auto komt qua buitenmaten dus ongeveer overeen met een echte F40. Bezoekers van de attractie kunnen dan ook echt in de auto zitten.

Wil je zelf een Ferrari F40 bouwen, dan is er ook een kleine versie voor net geen 375 euro te koop.

Rij zelf op circuit Pista Di Fiorano

Er is meer te beleven dan enkel in de F40 zitten. Bezoekers krijgen meer te weten over de geschiedenis van de Italiaanse sportwagenfabrikant. Bijvoorbeeld dat deze F40 de laatste auto was die persoonlijk door Enzo Ferrari werd gelanceerd. Ook kan je als bezoeker je eigen LEGO-Ferrari’s bouwen waarmee je vervolgens kunt racen op racebanen. Bijvoorbeeld: Pista Di Fiorano, de privébaan van het merk uit Maranello.

“De Build and Race-ervaring is ontworpen om zowel Ferrari- als LEGO-liefhebbers van alle leeftijden aan te spreken, in lijn met de strategie van Ferrari om zijn jongere fans te bereiken”, zei Annabel Rochfort, directeur entertainment en e-sports voor Ferrari, toen in november 2021 de samenwerking tussen LEGO en Ferrari tot stand kwam.

De droom van iedere liefhebber

Als Ferrari-liefhebber kan je vanaf mei dus wegdromen in de attractie in LEGOLAND California. Al hebben sommige liefhebbers het nog iets beter voor elkaar. Onze collega, Dries van den Elzen, van Autovisie mocht het circuit Pista Di Fiorano bedwingen. Niet in de F40, maar in de 812 Competizione met achterwielaandrijving en 830 pk sterke 6.5 liter V12.

De LEGO Muppets minifigures zijn nu te koop en daar kun jij flink aan verdienen

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.