Stijn Kuster
Stijn Kuster Auto's & Motoren 1 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Tanken met een glimlach, dit is hoeveel euro je bespaart op benzine in Duitsland

Door de oorlog in Oekraïne hebben we de afgelopen maanden te maken met flinke prijsstijgingen voor benzine en diesel aan de pomp. In Duitsland is vandaag (1 juni 2022) de prijs flink gedaald en kan je veel besparen op een tank.

Benzine was in Duitsland altijd al iets goedkoper. Door de accijnsverlaging van de Duitse overheid op brandstof, is het verschil nu nog groter. De overheid van onze oosterburen besloot de accijnzen maximaal te verlagen tot wat toegestaan is door de Europese Unie.

Dit is hoeveel euro je bespaart door te tanken in Duitsland

Dit betekent dat de prijs voor benzine met zo’n 35 cent per liter goedkoper is en diesel met 17 cent is gezakt vergeleken met de oude prijs in Duitsland. Hiermee tank je een liter benzine voor zo’n 1,88 euro. Dit terwijl je in Nederland gemiddeld 2,45 euro per liter betaalt.

De literprijzen zijn gebaseerd op de gemiddelde landelijke adviesprijzen en kunnen dus afwijken van de pomp bij jou in de buurt.

LITER BENZINE, benzineprijs, prijs, vroeger, nu, stijging, accijns
(Afbeelding: Getty)

Dit betekent dat je zo’n 57 cent per liter benzine bespaart in Duitsland ten opzichte van Nederland. Tank je 40 liter benzine, dan ben je dus 22,80 euro goedkoper uit bij onze oosterburen. Let wel, je moet vaak iets verder rijden en verbruikt daarmee dus wel wat extra benzine dan dat je dicht bij je huis of werk tankt.

Benzine meenemen in een jerrycan

Hoe je nog meer ‘winst’ – of minder verlies – kan maken, is door jerrycans te vullen met benzine. Dit is natuurlijk een risico. Benzine is zeer brandbaar en in geval van een aanrijding kan een bagageruimte of aanhanger vol met de brandstof desastreuze gevolgen hebben.

8 verrassende tips om benzine dan wel diesel te besparen

Wil je toch extra tanken, dan mag je in totaal 240 liter vervoeren voor eigen gebruik, in jerrycans met een maximale inhoud van 60 liter. De kleine vaten mogen tijdens de rit niet kunnen verschuiven en moeten op een dergelijke manier vastgemaakt zijn, dat ze niet kunnen lekken. Je moet je echter afvragen of je voor een paar euro het risico wil lopen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.