Stijn Kuster
Stijn Kuster Human Interest 1 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Review: de vegan kant-en-klaarmaaltijden van Plant B

Gezond en lekker eten is soms lastig in te passen in onze drukke levens. Makkelijk is het dan om naar een snelle kant-en-klaarmaaltijd op te warmen of eten te bestellen.

Echter, de meeste (niet alle) kant-en-klaarmaaltijden in de supermarkt zitten boordevol zout, verzadigd vet, calorieën en e-nummers. Daarbij is het aanbod aan snelle vegan-maaltijden nog beperkt, ook al is er steeds meer keuze.

Vegan kant-en-klaarmaaltijden

Manners Magazine test daarom de vegan kant-en-klaarmaaltijden van Plant B, die je niet in de supermarkt kan kopen. Je bestelt ze op internet en worden bevroren aan je deur bezorgd. Belangrijk is wel dat je dan thuis bent, de diepgevroren maaltijden worden niet met droogijs bezorgd. Dit scheelt natuurlijk plastic en karton, maar hierdoor kan het niet bij een Pick Up Point blijven staan.

vegan kant-en-klaar-maaltijd, Plant B
(Afbeelding: Plant B)

Naast de verpakking zijn ook de ingrediënten zo duurzaam mogelijk. Allereerst is het volledig vegan en wordt 50 procent van de ingrediënten binnen een straal van 100 kilometer van de Plant B-keuken gekocht.

Review: de vegan kant-en-klaarmaaltijden van Muscle Meals

De maaltijden zijn zoveel mogelijk seizoensgebonden en worden binnen 2 minuten tot –25 graden Celsius ingevroren. Hierdoor blijven de voedingsstoffen, smaak en textuur goed behouden. Leuk marketingpraatje, maar proef je dit?

Hoe smaken die vegan kant-en-klaarmaaltijden

Naar onze mening: ja. Zowel uit de magnetron als de oven smaken de maaltijden erg vers. Dit terwijl je de maaltijden tot zes maanden in je vriezer kan bewaren. Daarbij is het niet zo dat alle gerechten ongeveer hetzelfde smaken. Er is een grote verscheidenheid in ingrediënten en kruiden – en daarmee ook in voedingswaarde.

vegan kant-en-klaar-maaltijd, Plant B
(Afbeelding: Plant B)

We probeerden alle kant-en-klaarmaaltijden die in de box voor sporters zitten. Dit betekent niet dat de maaltijden bestaan uit rijst, groente en (vegan) kip, maar dat het maaltijden zijn die over het algemeen niet erg hoog in calorieën zijn, maar wel eiwitrijk zijn en veel complexe koolhydraten bevatten.

Plant B niet heel duur

Sommige maaltijden bevatten twintig gram aan eiwitten, andere tot 33 gram. Dat is een flink verschil, al is het in beide gevallen goed te combineren met een eiwitrijk dieet. Wil je meer calorieën binnenkrijgen, of ben je een grote eter. Dan kan je XL Porties bestellen. Dit zijn kant-en-klaarmaaltijden van ongeveer 750 gram en kosten zo’n 9,96 euro per stuk.

vegan kant-en-klaar-maaltijd, Plant B
(Afbeelding: Plant B)

De normale porties van ongeveer 480 gram hebben een prijskaartje van zo’n 7,49 euro. Je moet minimaal zes maaltijden bestellen. Voor de verzending hoef je niet te betalen. Hiermee is Plant B niet echt duur in verhouding tot andere aanbieders en een stuk gezonder dan een goedkope kant-en-klaarmaaltijd of thuisbezorgde burger. Wil je goedkopere (vegan) kant-en-klaarmaaltijden, dan kan je natuurlijk altijd zelf van tevoren koken en invriezen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.