Michiel Hekkens
Michiel Hekkens Entertainment 5 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Verrassend pretpark om de hoek al 8x verkozen tot beste ter wereld

Het Amerikaanse vakblad Amusement Today deelt elk jaar prijzen uit voor de beste pretparken ter wereld. Opvallend genoeg ging de hoofdprijs al acht keer in tien jaar tijd naar een pretpark in Duitsland. Zing maar mee het Joost Klein-deuntje: welkom in Europa-Park. Ook de Efteling krijgt lof van de Amerikanen.

Voor het beste pretpark ter wereld hoef je niet naar Amerika, want zowel mega-pretparken Walt Disney World als Universal Studios leggen het al jaren af tegen een pretpark dat bij ons om de hoek ligt. Relatief dan hè. Je moet er wel een paar uurtjes de Duitse Autobahn voor op. We hebben het over het Europa-Park, een pretpark vlakbij Freiburg in Zuid-Duitsland.

Europa-Park in Duitsland al 8 keer beste pretpark ter wereld

Het Europa-Park ligt in Zuid-Duitsland, vlakbij studentenstad Freiburg. Van de afgelopen tien jaar werd het acht keer uitgeroepen tot winnaar in de categorie ‘Best Theme Park Worldwide’ door het maandblad Amusement Today – dat zich puur richt op het nieuws rondom pretparken wereldwijd.

Het onderscheidende element aan het Europa-Park zijn de 15 thema’s waarin het park is opgedeeld. Elk thema is gerelateerd aan de cultuur en het landschap van één Europees land. Zo is er ook een Nederlands thema binnen het park, waar je onder andere in een Delfts Blauwe koffiekopjes-attractie kunt.

Europa-Park beste pretpark (2)
(Afbeelding: Europa-Park)
Europa-Park beste pretpark (4)
(Afbeelding: Europa-Park)
Verrassend pretpark om de hoek al 8x verkozen tot beste ter wereld
Blue Fire Megacoaster (Afbeelding: Europa-Park)
Europa-Park beste pretpark
(Afbeelding: Europa-Park)
Europa-Park beste pretpark
Atlantica Super Splash (Afbeelding: Europa-Park)

Je ziet onder andere de Atlantica SuperSplash en de Blue Fire Megacoaster, die je binnen 2,5 seconden naar 100 kilometer per uur lanceert. Niet zo snel als de snelste achtbaan ter wereld, maar die brak dan ook om de haverklap de botten van passagiers

Eervolle vermelding voor de Efteling

In Nederland hebben we natuurlijk ook een prachtig pretpark en dat is ook de Amerikanen van Amusement Today opgevallen. Door de jaren heen heeft de Efteling meermaals een tweede of derde plaats bemachtigd bij de prijs voor ‘Best Landscaping’.

In de categorie ‘Most Beautiful Park’ werd de Efteling tijdens de laatste verkiezing beoordeeld met een vijfde plaats van alle pretparken ter wereld. Helemaal niet slecht. 

Ook dichtbij: mooiste stad van Duitsland

Waar je vanaf de Nederlandse grens nog minder ver voor hoeft te rijden (amper twee uur), is de mooiste stad van Duitsland. Deze zit bomvol historie, cultuur én biergartens. 

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.