Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 23 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

LEGO trakteert The Batman-fans op tofste Technic-set van 2023

LEGO trapt 2023 sterk af met de Batcycle, de imposante motor waarop Robert Pattinson rondscheurt in The Batman. De nieuwe Technic-set is gelukkig verrassend betaalbaar.

Ben je fan van LEGO Technic, Batman én voertuigen-sets? Dan wordt je al jaren op je wenken bediend door de Denen. Denk aan de imposante Tumbler uit 2021, of de Batwing van LEGO die je zelfs aan je muur op kunt hangen.

LEGO 42155 The Batman – Batcycle

Blijkbaar sloegen die sets aan, want nu staat alweer de volgende Batman-set voor volwassenen voor de deur. Dan hebben we het over de LEGO 42155 The Batman – Batcycle. Een zwarte motor die fans direct zullen herkennen uit The Batman, de meest recente film over de Caped Crusader.

Dus niet de versie van Christopher Nolan en Christian Bale, maar de jongere Bruce Wayne van Robert Pattinson, met Matt Reeves aan het roer als regisseur. Een film die je overigens op het moment van schrijven nog steeds op HBO Max kunt streamen.

LEGO 42155 The Batman - Batcycle
🏍 (Afbeelding: LEGO)

641 steentjes

Afijn, terug naar de plastic bouwsteentjes. De nieuwe set bestaat uit 641 steentjes, waarmee je een Batcycle bouwt vol ‘werkende’ technische details. Denk aan het stuur, de vering, en er is een ketting die de H4-motor verbindt met het voorwiel. Ook handig: er zit een standaard in verwerkt, zodat je het 33 centimeter lange stukje kunst na het bouwen tentoon kunt stellen. Verder is Batman’s motor 16 centimeter hoog en elf centimeter breed.

LEGO 42155 The Batman - Batcycle
🏍 (Afbeelding: LEGO)

Prettig prijskaartje

Een mooi formaatje, en bovenal ook een mooi prijskaartje: de LEGO 42155 The Batman – Batcycle  kost namelijk slechts 54,99 euro. Niet niks, maar vergeleken met recent onthulde sets als de Eiffeltoren en de vakantiehut valt dat nog reuze mee. Ook interessant detail: je kunt met de LEGO Builder-app in 3D de set in elkaar zetten, in plaats van het bijgeleverde boekje te volgen. Heel modern. Sterker nog, geruchten wijzen erop dat de Deense fabrikant in de toekomst geheel afscheid kan en wil gaan nemen van de klassieke instructieboekjes.

Is er dan ook slecht nieuws? Ja, soort van. De LEGO Batcycle is namelijk pas vanaf 1 maart beschikbaar in de LEGO Store. Een kwestie van nog even geduld hebben dus. Gelukkig zijn er talloze toffe sets die je wel nu al kunt bemachtigen. Denk bijvoorbeeld aan ‘s werelds mooiste hypercar.

Reboot-plannen: de onvermijdelijke toekomst van Harry Potter-films

LEGO

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.