Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 23 jan 2023
Leestijd: 3 minuten

Glass Onion-regisseur dropt serie vol nieuwe moordmysteries

Rian Johnson trakteert fans kort na Glass Onion op een nieuwe reeks aan moordmysteries, met in de hoofdrol een actrice die al even opdook in de tweede Knives Out-film. Maak kennis met Poker Face.

Glass Onion hield de gemoederen afgelopen maand flink bezig. Van het opvallende accent van Daniel Craig tot de verborgen hints die regisseur Rian Johnson op slimme wijze in zijn Netflix Original heeft verstopt.

Rian Johnson en Glass Onion

Het leverde Netflix in ieder geval een grote hit op. Het is de op drie na meest bekeken film op de streamingdienst, ooit. Althans, als je puur naar Originals kijkt. De hoge piefen zullen in ieder geval opgelucht zijn: alleen al Craig krijgt per Knives Out-film maar liefst 50 miljoen dollar, een stuk meer dan dat hij per film als James Bond verdiende. Een flinke investering dus.

Heb je Glass Onion al gezien en heb je trek in meer (moord)mysteries? Dan kun je natuurlijk direct de eerste Knives Out-film gaan checken, die stiekem nog een stuk beter is dan de tweede en ook gewoon op Netflix staat.

Ook worden de Agatha Christie-adaptaties van Kenneth Branagh vaak getipt. Die staan op Disney+. Vooral Murder on the Orient Express is een aanrader, met een sterrencast die zich met gemak kan meten met die van Glass Onion.

Poker Face Serie rian Johnson Knives Out Glass onion
🍿 (Afbeelding: Peacock)

Poker Face: meer moordmysteries

Allemaal leuk en aardig, maar ook Glass Onion-regisseur en mastermind Rian Johnson heeft binnenkort meer mysteries voor je klaar staan. Met prachtige timing komen namelijk aankomende donderdag, 26 januari, de eerste vier afleveringen van Poker Face uit.

Dat is een gloednieuwe serie van Johnson met Natasha Lyonne in de hoofdrol. Lyonne, die je waarschijnlijk kent van Russian Doll of Orange is the New Black speelt Charlie Cade, een dame die op de vlucht is voor een gangsterbaas. Ze lijkt tevens achtervolgd te worden door een vloek, want overal waar ze is komt ze moordmysteries tegen. Moordzaken vol bekende gezichten die opgelost moeten worden. Onder andere Adrien Brody, Joseph Gordon-Levitt en Ron Perlman komen voorbij in het eerste seizoen, dat in totaal uit tien afleveringen bestaat.

Links met de film

De link met Knives Out is overigens overduidelijk. Sure, officieel heeft Poker Face niks met de Netflix-franchise te maken, maar alleen al de eerste trailer pronkt duidelijk met het feit dat beide franchises uit de koker van Rian Johnson komen. Sterker nog, aan het begin van Glass Onion is Daniel Craig’s Benoit Blanc aan het videobellen met… Lyonne, die de hoofdrol in deze gloednieuwe serie vertolkt.

Ook draait Poker Face net zoals Glass Onion om moordmysteries, moordzaken. Get Out-ster Lil Rel Howery beschreef de show onlangs als een klassieke whodunit-serie, waarbij elke aflevering een nieuwe zaak centraal staat. Voeg daar de heerlijke 70s-soundtrack aan toe uit de trailer en je hebt een intrigerend totaalpakketje voor Knives Out-fans te pakken.

Wednesday-ster is Harley Quinn in nieuwe serie over The Joker

Duimen voor Nederland

Hopelijk kan Poker Face zich meten met de films van Rian Johnson. Daar gaan we vanaf 26 januari achter komen. Vanaf dan staan de eerste vier afleveringen van de serie in Amerika op Peacock, een streamingdienst die in Nederland onder SkyShowtime valt. Helaas is het op het moment van schrijven nog onduidelijk of Poker Face ook in Nederland direct op die datum uit gaat komen. Wordt vervolgd!

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.