Alrik de Jong
Alrik de Jong Hebbedingen 21 apr 2023
Leestijd: 1 minuut

3 LEGO-sets voor volwassen fans The Super Mario Bros Movie

The Super Mario Bros Movie is de meest succesvolle film van 2023 tot nu toe. Eigenlijk een kinderfilm, maar uiteraard ook leuk voor een generatie volwassenen die is opgegroeid met een Nintendo. Hetzelfde geldt voor LEGO. We tippen drie 18+ bouwsets met dubbele nostalgie.

Eerder zag je al deze bouwwerken voor volwassen gamers die zwelgen in nostalgie, met onder meer de Atari 2600. Ook komt er een nieuwe Sonic the Hedgehog-set aan, waarover later meer.

LEGO-bouwsets met Nintendo-thema

Nu gaan de pijlen op alles rond Super Mario, het tijdloos populaire gamekarakter dat nu ook Hollywood aan het veroveren is. Te beginnen met de gameconsole waarop het allemaal begon.

Nintendo Entertainment System (NES)

lego sets voor volwassen fans van the super mario bros movie en nintendo
🎮 (Afbeelding: LEGO)

Een generatie gamers die nu de veertig passeert of reeds gepasseerd is, groeide op met de Nintendo 8-bit. Deze kun je nu nabouwen, inclusief een televisie waarop Super Mario Bros gespeeld wordt. De LEGO-set voor volwassenen bestaat uit 2.646 steentjes en is een verrijking voor het interieur. Te koop voor 269,99 euro.

De machtige Bowser

lego sets voor volwassen fans van the super mario bros movie en bowser
🐉 (Afbeelding: LEGO)

In The Super Mario Bros Movie wordt de stem van Bowser op briljante wijze vertolkt door Jack Black. Door deze acteur is de grote vijand van Mario populairder dan ooit, klaarblijkelijk ook onder volwassenen. Deze 18+ bouwset kan verschillende vormen aannemen, heeft klappende kaken en maakt verschillende hoofdbewegingen. Te koop voor 269,99 euro.

Super Mario 64 Vraagtekenblok

lego sets voor volwassen fans van the super mario bros movie en nintendo
(Afbeelding: LEGO)

Super Mario 64, een platformspel voor de Nintendo 64, kwam in 1996 uit. Op dit uitklapbare vraagtekenblok kun je de levels nabouwen met LEGO. Prijs: 199,99 euro.

Briljante easter eggs in The Super Mario Movie

Om er nog even een nostalgisch Nintendo-sausje overheen te draperen, laten we je kennis maken met de verstopte boodschappen in de bioscoopkraker, die hinten naar retro games en televisieshows. Check de briljante easter eggs in de nieuwe film over Super Mario.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.