Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 21 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe oorlogsfilm met Fast & Furious-icoon is aangrijpend drama

De eerste beelden van White Bird: A Wonder Story zijn onthuld. Dit is de aankomende en veelbelovende oorlogsfilm met een grote rol voor Helen Mirren, bekend van de laatste Fast & Furious-films, die uiteraard slechts een fractie van haar totale filmografie zijn.

Terwijl het oorlog is in Europa, blijft het genre oorlogsfilm populair. En voor oorlogsseries geldt hetzelfde. Verwacht van White Bird alleen geen eindeloos geknal en geschreeuw, maar een aangrijpend drama.

Nieuwe oorlogsfilm White Bird

White Bird is een boekverfilming van de schrijver die ook Wonder heeft geschreven. Dat boek werd in 2017 verfilmd, en deze nieuwe oorlogsfilm is een spin-off. Zo is Bryce Gheisar opnieuw te zien als Julian Albans.

Na de gebeurtenissen in Wonder heeft Julian de school Beecher Prep voorgoed verlaten. Hij krijgt bezoek van zijn grootmoeder uit Parijs, gespeeld door Fast & Furious-heldin Helen Mirren. Sara Albans, zoals de grootmoeder heet, vertelt hem verhalen over haar jeugd als jong Joods meisje in het door de nazi’s bezette Frankrijk tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ze werd voor de nazi’s verborgen door een klasgenoot en diens ouders. Ook Gillian Anderson (X-Files, Sex Education) speelt een grote rol in de aankomende oorlogsfilm, namelijk die van opvangmoeder Vivienne.

De eerste trailer van White Bird: A Wonder Story belooft veel als je van drama houdt. De datum van de première in Nederland is nog niet bekend. In de Verenigde Staten komt de film in augustus 2023 uit.

Fast & Furious-film Fast X

Helen Mirren is op 77-jarige leeftijd sowieso nog een druk bezette tante. Zo verschijnt op 18 mei 2023 Fast X, de elfde film binnen de Fast & Furious-franchise. Ze speelt hierin wederom Magdalene ‘Queenie’ Shaw. Bekijk hieronder de nieuwe trailer.

De film Wonder, waarvan White Bird een spin-off is, is te streamen op HBO Max. Dit is overigens totaal geen oorlogsfilm, maar wel een absolute aanrader.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.