Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 21 apr 2023
Leestijd: 3 minuten

Disney+ gaat The Night Agent achterna met eigen FBI-serie

Netflix heeft met FBI-serie The Night Agent een megahit te pakken. Terwijl we wachten op het reeds aangekondigde tweede seizoen heeft Disney+ een veelbelovende zoethouder voor je op de planning staan. Maak kennis met The Class of ’09.

The Night Agent is een absolute monsterhit. Zelfs na bijna vier weken staat de FBI-thriller nog bovenaan de lijst met best scorende series op Netflix, ook in Nederland. Sterker nog, het debuut van de spionageserie is het op vijf na best bekeken serieseizoen op Netflix, ooit. Dat smaakt naar meer. De streamingdienst heeft dan ook allang het groene licht gegeven voor een tweede seizoen. Bedenker en producent Shawn Ryan heeft al verklapt dat het tweede seizoen zich ergens anders af zal gaan spelen.

Van The Night Agent naar Class of ’09

Dat wordt een kwestie van geduld hebben. Netflix zal snel door willen pakken met de megahit, maar je pompt er niet zomaar een reeks nieuwe afleveringen uit. Gelukkig heeft Disney+ een opvallend toepasselijke zoethouder voor je op de planning staan, met Marvel-ster Brian Tyree Henry in de hoofdrol.

Dan hebben we het over Class of ‘09, een nieuwe miniserie van FX en Hulu. Twee Amerikaanse netwerken/streamingdiensten wiens films en series in Nederland steevast op Disney+ terecht komen. We blijven na The Night Agent in de wereld van de FBI, want Class of ’09 volgt een groep FBI-agenten die worstelen met immense veranderingen als het Amerikaanse strafrechtsysteem wordt veranderd door kunstmatige intelligentie.

Ambitieuze FBI-serie

De serie bestrijkt meerdere decennia en wordt verteld in verweven tijdlijnen. We zien dus dezelfde personages in verschillende ‘tijdperken’, dankzij een knap staaltje makeup-magie. De show “onderzoekt de aard van gerechtigheid, menselijkheid en de keuzes die we maken die uiteindelijk ons leven en onze nalatenschap bepalen.” Dat klinkt eerder als een dramaserie dan als een achtbaanrit à la The Night Agent, maar de eerste volledige trailer voor de miniserie belooft desalniettemin dat de zware thema’s en grote kwesties niet een intens verhaal in de weg gaan zitten.

Disney+ strikt topcast

De cast is ook niet misselijk. Die bestaat onder andere uit Kate Mara (House of Cards) and Brian Tyree Henry (Eternals), Brian J. Smith (Sense8) en Jake McDorman (Watchmen). Niet de minste namen. Wie ze spelen blijft voorlopig in de meeste gevallen nog een mysterie, en dat is maar goed ook. Alles wijst erop dat Class of ’09 een pareltje van een serie kan gaan worden, dus hoe minder spoilers, hoe beter.

Is er dan ook slecht nieuws? Soort van. De FBI-miniserie komt op 10 mei naar FX en Hulu in de Verenigde Staten. Het verleden leert ons dat shows dan ook naar Disney+ komen in Nederland, vaak zelfs tegelijkertijd, maar daar hebben we nog geen bevestiging van kunnen vinden. Hopelijk kunnen we 10 mei ook hier direct met de show aan de slag. En ach, anders zetten we nog een keer The Night Agent aan… Over spionageverhalen gesproken: de nieuwe spionagefilm van Apple kun je beter links laten liggen. Sorry, Chris Evans.

Disney+ Class of '09 Netflix the night Agent FBI serie
🍿 (Afbeelding: Disney+/ FX)

ColliderComicBook

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.