Alrik de Jong
Alrik de Jong Hebbedingen 19 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

LEGO eert de Pride met kleurrijke LHBTI-bouwset

Ieder jaar zien we rond de Pride Month de vetste sneakers verschijnen. Nu doet LEGO ook een duit in het zakje, met een beteknisvolle bouwset met elf monochrome minifiguren. De achterliggende boodschap: iedereen is geweldig, ongeacht kleur of gender.

Pride Month is oorspronkelijk in de Verenigde Staten de maand waarin de LHBTI-gemeenschap wordt gevierd. Die afkorting staat voor lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgenders en intersekse personen. Inmiddels is deze maand een internationaal fenomeen; zo komen merken en organisaties wereldwijd jaarlijks met kleurrijke campagnes.

LEGO-set Everyone is Awesome

De nieuwe LEGO-set, Everyone is Awesome genaamd, werd eerder deze week al gelekt door Reddit. Nu is de bouwset officieel aangekondigd.

lego, pride, everyone is awesome, minifiguren
(Afbeelding: Reddit)

Zoals je op het plaatje van de verpakking ziet, bestaat de Pride-set van LEGO uit 346 steentjes en 11 monochrome minifiguren, waarmee de volledige afkorting LHBTIQAPC wel gecoverd lijkt. Iedere poppetje heeft in ieder geval een ander kapsel. Vermoedelijk komt de bouwset eind deze maand uit in de Verenigde Staten met een verwachte verkoopprijs van 35 dollar. Of je de set ‘Everyone is Awesome’ ook via de Nederlandse website kunt kopen, is nog niet bekend.

Actief tijdens de Pride

Het is niet de eerste keer dat de Deense speelgoedmakers hun activistische kant laten zien. Zo bouwde LEGO in 2019, precies vijftig jaar na de Stonewall-rellen, een miniatuurversie van de Pride Parade. De Stonewall-rellen vonden eind juni 1969 plaats in de wijk Greenwich Village in New York bij de ontruiming van de homobar Stonewall Inn door de Metropolitan Police. Na jaren van treiterijen en geweldplegingen door de politie besloot het bezoekende publiek samen met andere mensen binnen de LHBTI-gemeenschap terug te vechten. Lees en bekijk hier meer.

legoland-discovery-center-westchester, lego, pride
(Afbeelding: LEGO)

Geen geduld tot de Pride Month? Shop dan deze nieuwe Friends-bouwset, die LEGO vorige week uitbracht. Daarnaast kwam de Deense speelgoedfabrikant met de grootste Marvel-set ooit, waarover je hier meer leest.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.