Pim Jansen
Pim Jansen Human Interest 19 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Wel of geen Olympische Spelen, deze atletes pakken ze ons niet meer af

Of de Olympische Spelen van Toky 2020 in 2021 wel doorgaan, is nog altijd de vraag. Deze beelden pakken ze ons niet meer af. Lingeriemerk Agent Provocateur viert naar eigen zeggen het atletische lichaam met Olympische atleten. In lingerie, uiteraard.

Agent Provocateur is een lingeriemerk dat in het verleden campagnes maakte met de groten der aarde. We noemen Kate Moss, Naomi Campbell, Helena Christensen, Daisy Lowe en Charli Howard. En daar komt nu een viertal Olympische atletes bij, die zich allemaal hebben geplaatst voor de Olympische Spelen in Tokio. Deze campagne werd vorig jaar al geschoten, maar een throwback is nu, tijdens alle onzekerheid over de Spelen, wel op zijn plaats.

Olympische atletes vlammen in lingerie Agent Provocateur

De hoofdrolspeelsters in de nieuwe campagne van Agent Provocateur zijn de Britse turnster Georgia-Mae Fenton, de Canadese polsstokhoogspringer Alysha Newman, de Amerikaanse klimster Sasha Digiulian en de Amerikaanse hordeloopster Queen Harrison. Allen zouden ze meedoen aan de de Olympische Spelen in Tokio. Ze dragen in deze campagne de lingerie uit de lente- en zomercollectie (2020) van Agent Provocateur.

Billie Eilish breekt record met sexy shoot, waar ze zo op tegen was

Natuurlijk zijn er mensen die een campagne met Olympische atleten in lingerie seksistisch vinden, maar daarin kun je natuurlijk ook doorslaan. Wees vrij en oordeel vooral zelf. De boodschap die Agent Provocateur wil uitdragen is in ieder geval “het vieren van de vrouwelijkheid en schoonheid van het atletische lichaam”. De slogan is Play To Win #WePlayToWin. De campagne is gefotografeerd door Charlotte Wales en geproduceerd door Sarah Shotton. Alysha Newman (ook even naar rechts swipen), Queen Harrison en Georgia-Mae Fenton deelden de campagne op Instagram, terwijl Sasha Digiulian het daar gewoon bij haar sport houdt. Voor alle atletes maken wij in ieder geval een diepe buiging.

Alysha Newman

Queen Harrison

Georgia-Mae Fenton

Sasha Digiulian

Meer foto’s uit de lingeriecampagne bekijk je hier en hieronder.

Naast atletes in lingerie van Agent Provocateur worden de Olympische Spelen van Tokio in 2021, om maar een bruggetje te maken, ook gesierd door robots. Meer dan ooit. Lees en bekijk hier meer over ze.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.