Stijn Kuster
Stijn Kuster Auto's & Motoren 19 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Opel onthult met de elektrische Manta GSe een ware designparel

Eerst was er al de first look van de gloednieuwe elektrische Opel Manta GSe. Nu is er de officiële onthulling. Hoewel de aandrijflijn is veranderd, biedt de rijdende legende zowel de stijlelementen als het rijplezier uit de jaren 70.

Naast nieuwe beelden van de herboren klassieker, is er ook meer informatie over de aandrijflijn naar buiten gebracht.

De elektrische Opel Manta GSe

Dat het design een opfrisbeurt heeft gehad, mag duidelijk zijn. Maar tussen de LED-schermen, LED-verlichting en futuristische velgen door is blijft het een échte Opel Manta die niet zou misstaan in de jaren 70. De vlakke neus en de coupé-daklijn verhult direct zijn roots. Ook de gifgroene kleur met zwarte motorkap grijpt terug naar het verleden.

Elektrische Opel Manta GSe
(Afbeelding: Opel)

De mix tussen oud en nieuw wordt voortgezet in het interieur. Hier tref je digitale schermen en een bluetooth speaker, gemaakt door het retromerk Marshall. Ook het stuur verwijst, door het ontbreken van knoppen en het zichtbare staal, naar de jaren 70. Het meest unieke is de ouderwetse schakelpook in de middentunnel. Deze laat zien dat de elektrische Opel Manta een échte versnellingsbak heeft.

Schakelen in een elektrische auto

Ook met de elektrische aandrijving kan de versnellingsbak gebruikt worden. De eerste drie versnellingen kun je gebruiken om zelf te schakelen. Wanneer je doorschakelt naar de vierde versnelling neemt de automaat het over. Vanuit stilstand kan er dus opgetrokken worden in de vierde versnelling. Met de handbak heb je controle over een 147 pk en 255 Nm sterke elektromotor. Dit vermogen wordt enkel naar de achterwielen gestuurd.

Elektrische Opel Manta GSe
(Afbeelding: Opel)

De motor van de elektrische Opel Manta GSe wordt van elektriciteit voorzien door een 31 kWh accupakket. Hiermee komt de ElektroMOD ongeveer 200 kilometer ver. Opladen kan via een 9,0 kW boordlader met 1 en 3-fase wisselstroom. Hiermee is de batterij binnen vier uren weer volledig opgeladen.

Vooralsnog een conceptmodel

Tot nu toe is er van de Opel Manta GSe enkel een conceptmodel ontwikkeld. Of we het stijlicoon weer terug gaan zien in deze vorm is nog de vraag. Lees hier meer over de wagen.

Elektrische Opel Manta GSe
(Afbeelding: Opel)
Elektrische Opel Manta GSe
(Afbeelding: Opel)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.