Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 19 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

De 7 vetste Pride-sneakers van 2020

Juni is de internationale Pride-maand en staat bol van de goede initiatieven. Wij richten ons op sneakers, want ook in 2020 brengen grote merken weer de vetste modellen uit in alle kleuren van de regenboog. Nike, Adidas, iedereen doet mee.

Waar de Gay Pride in Nederland jaarlijks in augustus plaatsvindt, staat in de Verenigde Staten en veel andere landen juni in het teken van gelijkheid en acceptatie van alle soorten liefde. Dat is vooral te zien aan marketingcampagnes en andere uitingen van bedrijven, merken en sterren.

De vetste Pride-sneakers van 2020

Zelf kun je natuurlijk ook een statement maken. Met één van deze Pride-sneakers bijvoorbeeld. Onze favoriet is het model Nike Air Force 1 BETRUE, maar smaken verschillen.

1. Adidas Superstar Pride

adidas superstar, pride, sneakers, 2020
(Afbeelding: Adidas)
adidas superstar, pride, sneakers, 2020
(Afbeelding: Adidas)
adidas superstar, pride, sneakers, 2020
(Afbeelding: Adidas)

Adidas brengt in 2020 een ode aan de Pride-maand met een complete collectie, waartoe ook deze kleurrijke special edition van de iconische Adidas Superstar behoort. Je koopt de sneakers voor 99,95 euro.

2. Nike Air Force 1 BETRUE

pride, sneakers, 2020, nike air force 1 betrue
(Afbeelding: Nike)
nike sneakers
(Afbeelding: Nike)
nike sneakers, pride
(Afbeelding: Nike)

Nike is heel sterk als het om dit soort thema’s gaat. De ene keer extreem, de andere keer juist sober en stijlvol. De special edition Nike Air Force 1 BETRUE behoort tot die laatste categorie. Veel subtieler kun je de regenboogvlag niet terug laten komen. Je betaalt 150 euro voor de sneakers, die vanaf 22 juni beschikbaar zijn.

3. New Balance FuelCell Echolucent Pride

New Balance Pride sneakers
(Afbeelding: New Balance)
(Afbeelding: New Balance)

Minder subtiel is de FuelCell Echolucent Pride van New Balance. Grote branding, duidelijke kleuren en veel details, zoals de regenboogvlag die de veters bij elkaar houdt. Je koopt de sneakers voor 130 euro.

4. Vans Era Knockout Pink

vans era, pink, roze
(Afbeelding: Vans)

Geen regenboogvlag, maar gewoon knalroze sneakers. Met de Vans Era Knockout Pink maak je een duidelijk statement, ook los van de Pride-maand. Verkrijgbaar in alle maten voor 75 euro.

5. Reebok Club C 85 Pride

(Afbeelding: Reebok)
(Afbeelding: Reebok)

Reebok komt met een subtiel aangepaste versie van de klassieker Club C 85. Witte sneakers met regenboogaccenten en een belangrijke boodschap op de tong. Je koopt ze voor 89,95 euro.

6. Converse in het teken van de regenboogvlag

converse, regenboogvlag
(Afbeelding: Converse)

Converse komt met enorme rits aan Pride-sneakers. De regenboog komt op allerlei manieren terug en je kunt zelf ook schoenen ontwerpen. De prijzen liggen tussen de 75 en 110 euro. Bekijk de hele collectie hier.

7. Dr. Martens

(Afbeelding: Dr. Martens)
(Afbeelding: Dr. Martens)
(Afbeelding: Dr. Martens)

Heb je het niet op die hippe Nike-sneakers die iedereen draagt en loop je liever op boots? Maakt niet uit, het gaat tenslotte om acceptatie. Deze Pride-versie van de klassieke Dr. Martens boots zijn perfect. Je krijgt er een paar veters in de kleuren van de regenboogvlag bij. Prijs: 179 euro.

Nike-sneakers met korting: 5 verse modellen in de midsummer sale

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.