Tessa Ham
Tessa Ham Geld & Carrière 21 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

Dit zijn de 5 best betaalde technische banen

Dat je met veel technische banen een flinke boterham kunt verdienen, is je vast niet onbekend. Bedrijven komen al jaren technische mensen tekort. Als resultaat verdien je vaak een stuk meer dan €2.769, het maandsalaris van Jan Modaal. Zit je te denken aan een carrièreswitch? Of ben je gewoon nieuwsgierig? Dit zijn de 5 best betaalde technische banen.

Dat zocht de technische vacaturewebsite Voort uit aan de hand van hun vacatures.

Top 5 best betaalde technische banen

Veel van deze banen kun je uitvoeren met een HBO of een WO diploma. Niet geheel verrassend, ligt het startsalaris van iemand met een WO-opleiding vaak hoger dan iemand met een HBO-opleiding. Het is wel zo dat je met een HBO diploma aan de start van carrière sneller omhoog schiet in je salaris dan iemand met WO diploma.

Hieronder vertellen we hoeveel deze banen gemiddeld bruto per maand verdienen.

5. Software ontwikkelaar

Een software ontwikkelaar word je door de studie informatica te doen. Vervolgens schrijf en ontwikkel je applicaties en systemen die draaien op computers, tablets en smartphones. Dit kun je zelfstandig doen of ergens in dienst. Dat zorgt ervoor dat je salaris gemiddeld tussen de €2.300 en €3.500 ligt. Goed nieuws: als je een goed plan voor je geld bedenkt, kun je hiermee zelfs miljonair worden.

4. Engineer elektrotechniek

Of je nou een HBO- of WO-opleiding hebt gedaan tot engineer elektrotechniek, deze functie zie je terug in de top 5 best betaalde technische banen. Al zodra je de de opleiding hebt afgerond verdien je al lekker. Heb je eenmaal wat jaar werkervaring? Dan verdien je gemiddeld €2.925 per maand.

3. Werktuigbouwkundige

Als werktuigbouwkundige kun je van alles worden: van projectleider tot tekenaar en van constructeur tot systeem engineer. De banen hebben met elkaar gemeen dat ze allemaal te maken hebben met het ontwerp of de uitvoer van machines. Hoeveel je precies verdient, hangt dus wel af van wat voor functiewerkzaamheden je hebt. Over het algemeen kan je als werktuigbouwkundige wel €3.552 per maand verdienen.

2. Technisch bedrijfskundige

Met de studie technische bedrijfskunde – HBO of WO – achter de rug is de kans groot dat je snel een baan vindt. Omdat je over verschillende onderdelen van de technische bedrijfskunde wat leert (o.a. over techniek en bedrijfsprocessen) kan je na je studie nog alle kanten op. Ook hier geldt weer: het hangt dus van je functie en verantwoordelijkheden af wat je precies verdient. Om je een idee te geven: na een aantal jaar werkervaring verdienen technische bedrijfskundigen gemiddeld €3.884 per maand.

1. Civiel ingenieur

Er kan er altijd maar één de nummer 1 zijn en in het geval van de best betaalde technische banen is dit de civiel ingenieur. Als je technisch bent aangelegd en flink wil verdienen, dan is deze baan misschien wel wat voor jou. Je werkzaamheden bestaan onder andere uit het ontwerpen en bouwen van bruggen, sluizen en wegen. Als je een aantal jaar aan de weg timmert (oké, en bij een bedrijf werkt die je goed betaalt) dan verdien je zo’n €4.000 per maand. Gemiddeld verdienen civiel ingenieurs €3.923 per maand.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.